Medulloblastoom is een zeldzame soort hersentumor, waarvan de meeste gevallen worden vastgesteld bij patiënten onder de 19 jaar.
Volledig scherm
Medulloblastoom is een zeldzame soort hersentumor, waarvan de meeste gevallen worden vastgesteld bij patiënten onder de 19 jaar. © Shutterstock / Yuganov Konstantin

Ontdekking van kankeronderzoekers kan groei hersentumor bij kinderen verminderen

Een nieuwe ontdekking van een team van internationale onderzoekers, gebaseerd op onderzoek van kankeronderzoekers Peter Carmeliet en Rakesh Jain, stopt het ziekteverloop van agressieve hersenkanker bij kinderen. De groei van bepaalde tumoren kon worden onderdrukt door een nieuw ontwikkeld antilichaam. Dat heeft het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) dinsdag bekendgemaakt. De studie is vorige week verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Clinical Cancer Research.

 1. CD&V-parlementslid over regeringscrisis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"
  17

  CD&V-parlements­lid over regerings­cri­sis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"

  CD&V lijkt niet van plan veel water bij de wijn te doen bij de Vlaamse onderhandelingen over het Groeipakket, het grote knelpunt in de Vlaamse begrotingsbesprekingen. Volgens CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne hebben N-VA en Open Vld zich volledig verkeken op de houding van CD&V. "De andere partijen hebben onze rechtlijnigheid onderschat, geloofden dat we gingen plooien. Maar neen. De tsjeven zijn niet geplooid. En we zullen ook niet plooien", zo schrijft Bothuyne op zijn Facebook-pagina.
 2. Sint-Truiden richt commissie op die lening aan Cleeren “tot op het bot” moet onderzoeken

  Sint-Trui­den richt commissie op die lening aan Cleeren “tot op het bot” moet onderzoe­ken

  De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft deze avond een commissie in het leven geroepen die een onderzoek moet starten naar hoe het mogelijk was dat oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) een lening van 65.000 euro kon krijgen zonder dat het stadsbestuur daarvan afwist. De verschillende fracties waren reeds vorige week overeengekomen dat zo'n commissie nodig was en dat die de rol die financieel directeur Kris Vandijck in de hele saga heeft gespeeld moet onderzoeken.