Ontdek onbekende stukjes stad

De Lijn
Dankzij De Lijn ontdek je deze zomer onbekende stukjes stad die je vlot met bus of tram kunt bereiken. Tips voor 8 boeiende steden. Go!

Go Leuven!
Start op het Rector De Somerplein en neem bus 1 of 2, halte Sint-Kwintenskerk.
Het Groot Begijnhof is sinds 1998 erkend als Unesco-werelderfgoed. Eigenlijk is dit een stad-in-de-stad met pittoreske straatjes, pleintjes, tuinen en bruggen over de Dijle die dwars door het begijnhof stroomt. Ooit woonden hier 360 begijnen, maar die hebben plaatsgemaakt voor proffen en studenten die zorgen voor een relaxte sfeer.

Go Maasmechelen!
Start aan het shoppingcenter Maasmechelen Village en neem bus 64, halte CC Eisden.
In Tuinwijk, ook wel Cité genoemd, begint het Limburgse mijnverleden voor je ogen te leven. De tuinwijk werd gebouwd door de steenkoolmijn van Eisden, en de eerste bewoners kwamen hier in 1911 wonen. Je maakt er kennis met de Garden-City-architectuur, maar komt ook van alles aan de weet over de verschillende migratiegolven.

Go Gent!
Start op de Korenmarkt en neem bus 3, halte Mariakerke Jutestraat.
Het is bijna niet te geloven dat natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen zich op amper 3 km van het Gravensteen bevindt. in deze groene oase van 220 ha regeert de rust die slechts verstoord wordt door de vele vogels. Wandelen doe je met plezier: pik je favoriete wandeling door de Leievallei via het Bourgoyenpad (5,5 km), Spoorwegdijkpad of Meerskantpad (beide 2 km).

Go Oudenaarde!
Start bij de Grote Markt en neem bus 41, halte Ename Dorp.
Vlak bij Oudenaarde ligt Ename met het pam (Provinciaal Archeologisch Museum). Met een archeologische site met restanten van een benedictijnenabdij, een beschermd bos en de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk kom je ogen en oren tekort. Het komt allemaal tot leven in het museum dat je best verkent met een audiogids, kwestie van niets te missen!

Go Genk!
Start bij Bokrijk en neem bus 1 tot aan het station van Genk, stap dan over op bus G2, halte Kattevennen.
Kattevennen is de naam van een van de 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen en tevens een prima vertrekpunt voor wandelingen langs uitgestrekte dennenbossen en waterplassen. Midden in het gezinsvriendelijke domein prijkt de Cosmodrome, een reusachtige sterrenbol waarin je het heelal kunt ontdekken.

Go Mechelen!
Start aan het station en neem bus 3, halte Hof van Egmont. Voor de terugrit neem je bus 1, halte Station.
Op een warme zomerdag is er geen beter plekje denkbaar dan de Mechelse Kruidtuin. De aanleg van de tuin mag dan typisch middeleeuws zijn, de indrukwekkende collectie van zo'n 250 kruiden is hypermodern.

Go Kortrijk!
Start aan het station en neem bus 4/6, halte Broeltorens, of neem bus 50/51, halte J. Liebaertlaan.
De Leie en de Leieboorden zijn heraangelegd en o.a. het Budapark is daar het prettige gevolg van. In de zomer wordt het park omgetoverd tot Buda Beach en geloof ons maar: op een warme zomerdag is er geen betere plek! Kom je zeker vergapen bij de skatebowl, de allereerste van België. Het 850 m2 grote betonnen oppervlak vormt een glooiend landschap voor skaters en bladers.

Go Antwerpen!
Start op de Rooseveltplaats en neem tram 11, halte Dageraadplaats, of neem tram 9, halte Zurenborg, of neem bus 32, halte Zurenborg.
Het kloppend hart van Zurenborg is de Dageraadplaats. Niet alleen gastronomen komen hier aan hun trekken, ook architectuurliefhebbers zullen genieten. Huizen in belle-époquestijl sieren de Zurenborgse straten, met als orgelpunt de Cogels Osylei.

Maak het je makkelijk, stuur een sms!
Sms 'DL' naar 4884 en voor € 1,80 (+ € 0,15 operatorkost) spring je zo op bus of tram en kun je 1uur lang onbeperkt overstappen. Je vindt info over alle vervoerbewijzen van De Lijn op delijn.be/zomer.

Plan je eigen route op delijn.be.