Ontblote penis kost Stefan Effenberg mogelijk zijn trainersjob

photo_news
Paderborn, het team van ex-Bundesliga-vedette Stefan Effenberg, heeft het voorbije weekend een speler ontslagen die het op trainingskamp al te bont had gemaakt. Aanvaller Nick Proschwitz zou in de bar van het hotel zijn geslachtsdeel getoond hebben aan een werkneemster van het sportagentschap dat de stage voor Paderborn had georganiseerd. Ontoelaatbaar, vond het clubbestuur, dat de speler prompt zijn C4 gaf. Effenberg zelf moet ook vrezen voor zijn job.

De feiten deden zich zaterdagnacht voor in de bar van het vijfsterrenhotel 'Regnum Carya' in het Turkse Belek, waar Paderborn verbleef. De 29-jarige Proschwitz, die schijnbaar onder invloed was, zou zijn broek laten zakken hebben en zijn penis aan de vrouw getoond hebben. Het clubbestuur van Paderborn, dat in de Duitse tweede klasse uitkomt, was razend over het voorval en stuurde de spits gisterenavond de laan uit.

"Nick Proschwitz behoort niet meer tot onze selectie", aldus voorzitter Wilfried Finke in Bild. "Ik heb mij over het incident geïnformeerd en er de nodige conclusies uit getrokken. Een speler die zich als gast in het buitenland op deze wijze ontbloot voor de ogen van een dame, hoort niet in deze club thuis."

Proschwitz zelf pleit onschuldig. "Ik had geen onderbroek aan onder mijn joggingbroek", luidt het. "Eén van mijn ploegmaats heeft mijn broek afgetrokken. Langer dan één seconde was ze niet naar beneden."

Het incident krijgt mogelijk ook voor coach Stefan Effenberg nog een vervelend staartje. 'Effe' moet vandaag samen met manager Michael Born op rapport komen bij clubvoorzitter Finke. Die verwijt hem een gebrek aan discipline tijdens het trainingskamp in Belek. Of de job van Effenberg op het spel staat, wil Finke niet gezegd hebben. Mogelijk komt de redding voor het gewezen enfant terrible van de Bundesliga van het 'slachtoffer' zelf. In een korte reactie liet de vrouw inmiddels weten dat ze zich niet seksueel belaagd voelde. "Ik heb het nieuws uit de kranten moeten vernemen", zegt ze. "Seksueel belaagd heb ik me op geen enkel moment gevoeld. Er kwam een speler van Paderborn voorbij, die de broek van een ploegmaat even naar beneden trok. Ik heb er nauwelijks iets van gemerkt."

Nick Proschwitz (links) in actie tijdens een oefenduel tegen Watford.
photo_news Nick Proschwitz (links) in actie tijdens een oefenduel tegen Watford.