De mensen werden met bussen naar de luchthaven gebracht/ Archiefbeeld: vluchtelingen op de luchthaven van Kaboel
Volledig scherm
De mensen werden met bussen naar de luchthaven gebracht/ Archiefbeeld: vluchtelingen op de luchthaven van Kaboel © VRT NWS/AP

Ons land heeft in het grootste geheim zo'n 250 mensen met bussen naar luchthaven Kaboel gebracht

Tot voor kort moesten de mensen zelf naar de luchthaven van Kaboel zien te geraken en dat verliep vaak chaotisch. Maar in de nacht van maandag op dinsdag heeft ons land in het grootste geheim zo’n 250 mensen met bussen vanuit de Afghaanse hoofdstad Kaboel naar de luchthaven gebracht. Dat meldt VRT NWS op basis van getuigenissen. Er zouden wel geen Belgische soldaten mee de stad zijn ingegaan. 

31 reacties

 • ROGER Catrysse

  2 maanden geleden
  @Samir Zekhnini. Juist zeer mooi gezegd. De wereld op zijn kop.
 • willem merken

  2 maanden geleden
  Had dit nieuws geen drie (3) dagen meer kunnen wachten. Wie van de media weet wat er nog gepland was?
 • Lieve Van Tallo

  2 maanden geleden
  Een geheim dat niet lang heeft geduurd. Kunnen ze gewoon niet die 75 duizend Taliban niet aan? Met Zoveel zijn ze niet en deVS kan ze niet aan?? 20 jaar in die tijd hadden ze hun kunnen uitschakelen? Ze hebben het land gewoon verkocht aan de Chinezen dat was hun deal en voor wat?Lithium! Zodanig dat die Chinezen nog meer Batterijen kunnen produceren? Ten koste van de Afghaanse bevolking. Hebben de Chinezen nog niet genoeg aangericht!! Waarom doet Europa daar niets aan? Ze weten het goed genoeg.
 • Samir Zekhnini

  2 maanden geleden
  Zo zie je maar dat Belgique geen prutsland is… een goed hart, doeltreffende acties, mensen uit de nood helpen… om heel trots op te zijn 👍 En deze kwestie vergelijken met een natuurramp is eigenlijk geen vergelijking… we zijn allemaal mensen… ongeacht; identiteit, geloof, geaardheid, sociale status, afkomst et cetera. Prachtig dat men het humane aspect volgt ipv leeghoofden-ideologie. Peace ✌️
 • Willy Van Mol

  2 maanden geleden
  Mooi en sterk signaal.
 1. Duits leger waarschuwt voor zelfmoordterroristen van IS in Kaboel

  Duits leger waarschuwt voor zelfmoord­ter­ro­ris­ten van IS in Kaboel

  Het Duitse leger waarschuwt voor een toenemend risico op aanslagen door terroristen van terreurgroep IS in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het leger ontving signalen van Amerikaanse bronnen, maar ook uit eigen inlichtingen, dat steeds meer potentiële zelfmoordterroristen van IS “de stad binnensijpelen”, zei de inspecteur-generaal van de Duitse Bundeswehr, Eberhard Zorn, in Berlijn. De Amerikanen gaven daar vorige week al informatie over. “Het neemt nu toe.”
 2. REALITYCHECK. Wouter uit ‘De Bachelorette’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Island’-avontuur
  Showbizz

  REALITY­CHECK. Wouter uit ‘De Bacheloret­te’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Is­land’-avon­tuur

  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.