Online woonkrediet: hoe gaat dat in zijn werk?

Shutterstock
Hello bank! is een 100% online bank. Je kunt bij hen ook een hypothecaire lening online afsluiten. Volgens onderzoek zijn heel wat mensen bereid om ook hun lening online af te sluiten, maar ze willen wel eerst graag vernemen hoe het in zijn werk gaat.

Eigenlijk begin je met wat de bank op kantoor ook doet: een kredietsimulatie uitvoeren. Dat geeft je onmiddellijk een realistisch idee van hoeveel je woning mag kosten op basis van je aflossingsmogelijkheden en je weet ook dadelijk welk bedrag je zelf voorhanden moet hebben om de kosten van een vastgoedaankoop te betalen. De simulatie toont tot slot over hoeveel jaar je de lening het best spreidt om je terugbetalingen overeen te laten stemmen met je maandelijks beschikbare budget. Je krijgt bij de samenvatting van de simulatie snel en heel duidelijk de beste voorwaarden aangeboden die overeenstemmen met je concrete situatie.

De volgende stap is om een concreet project aan te vragen. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je een dossierbeheerder van vlees en bloed toegewezen. Hij of zij zal contact met jou opnemen om alle nodige documenten in orde te krijgen. Die documenten ontvang je per gewone post en zend je ook via de post terug. Heb je vragen, dan kan je steeds jouw dossierbeheerder opbellen of mailen. Dit menselijke contact is een heel belangrijke schakel in de dienstverlening. Enerzijds kent de bank alleen heel objectieve gegevens over je persoon, maar tegelijkertijd kan je vlot kostbaar advies inwinnen bij een persoonlijke dossierbeheerder.

Het spreekt voor zich dat alle informatie die online wordt doorgegeven, volgens de meest doorgedreven technologie wordt verzonden, net zoals bij het dagelijkse onlinebankieren dat ondertussen stevig is ingeburgerd.

Al meer dan 6000 mensen hebben de simulatie van hun online woonkrediet bij Hello bank! uitgevoerd. Om een realistische kijk op je woonlening te krijgen, kan je jouw kredietsimulatie uitvoeren vanaf de homepage van Hello bank!