Onheilspellende wifi hotspotnaam stort vertrekkende vlucht in chaos

AFP
Een vlucht van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft afgelopen weekend meer dan twee uur vertraging opgelopen nadat een passagier een verdachte wifi hotspotnaam had opgemerkt vanop het vliegtuig. Dat meldt The West Australian.

Een reizigster zag na het boarden zaterdagavond de naam 'Mobile Detonation Device' (mobiel ontploffingsapparaat, nvdr.) opduiken in de lijst met hotspots op haar telefoon. De vrouw verwittigde het cabinepersoneel dat meteen de piloot en het veiligheidspersoneel op de hoogte bracht. De gezagvoerder besliste om niet te vertrekken totdat het toestel gelokaliseerd was.

Volgens een passagier bracht de piloot de reizigers op de hoogte en zei hij dat het vliegtuig niet zou opstijgen vooraleer het apparaat aan hem was bezorgd. Toen dat na een halfuur nog niet was gebeurd en duidelijk werd dat het mogelijk om een internetgebruiker in de terminal ging, kreeg het toestel groen licht om te vertrekken.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij bevestigt het incident en benadrukt dat er geen gevaar voor de veiligheid werd vastgesteld, waardoor de vlucht kon doorgaan.

Een veertigtal passagiers besliste om toch een andere vliegtuig te nemen. Omdat hun bagage moest terugbezorgd worden, liep vlucht QF481 van Melbourne naar Perth nog meer vertraging op. Het Qantas-vliegtuig steeg uiteindelijk bijna drie later dan gepland op.