Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Onderwijsveld versoepelt test- en quarantaineregels: jonger dan 12? Alleen nog testen wie symptomen heeft

Geen langere herfstvakantie, soepelere test-en quarantaineregels, maar wel mondmaskers voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar. Dat is het antwoord van het onderwijsveld op de oplopende besmettingscijfers en het feit dat meer en meer leerlingen gezond thuis zitten. “We grijpen in waar het probleem vandaag zit: in het lager onderwijs, niet in het middelbaar”, zegt Weyts. 

6 reacties

 • Nalani Tavernier

  1 jaar geleden
  Ja secundair dan niet en die zijn gevaccineerd dus hun vaccins werken aan geen kanten
 • An Peeters

  1 jaar geleden
  Weyts is de enige verstandige blijkbaar. Leerachterstand is een ramp voor kinderen en zeker uit armere gezinnen. Scholen openhouden is absoluut noodzakelijk. De scholen sluiten is werkelijk het domste wat men kan doen! Het reizen verbieden tot na de kerstvakantie is veel efficiënter en heeft geen negatieve gevolgen.
 • Noël Cornette

  1 jaar geleden
  Ben Weyts is onbekwaam om minister van onderwijs te zijn hij zou er beter ook eens een week gaan zitten om te zien hoe het er eigenlijk aan toe gaat
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Niet mijn regering, niet mijn Vivaldi, nieuwe verkiezingen, nu!
 • Erik Van Aelst

  1 jaar geleden
  Ben Weyts is niet bezig met goed bestuuur , maar wel met oppositie voeren tegen het federaal niveau. Nva is altijd te laat , te weinig en onbekwaam!
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Ouders en een leerkracht over de nieuwe coronaregels op school: “Frustrerend dat men beslissingen voortdurend terugdraait”
  PREMIUM

  Ouders en een leerkracht over de nieuwe coronare­gels op school: “Frustre­rend dat men beslissin­gen voortdu­rend terug­draait”

  Kinderen die stiekem hoopten op een extra week herfstvakantie, zijn eraan voor de moeite. In de plaats daarvan moeten de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar hun mondmasker weer mee naar school nemen. Ze zullen ook minder getest worden: enkel leerlingen die symptomen vertonen, krijgen nog een wisser in de neus. Wat vinden ouders en leerkrachten daarvan? “Hier word ik niet blij van, kinderen zijn nog te klein voor een mondmasker.”