BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Onderhandelaars gaan nog nachtje slapen over CETA - Canadezen reizen niet af naar Brussel

UpdateDe gesprekken over het Belgische CETA-standpunt hebben nog altijd geen akkoord opgeleverd. Rond 23.00 uur werden de onderhandelingen opgeschort, om morgen om 10.00 uur te worden hervat. De sfeer aan tafel was echter goed en de onderhandelingstekst is 'gestabiliseerd'. De Canadese delegatie heeft inmiddels laten weten niet naar Brussel reizen om het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada te ondertekenen.

 1. Vliegende taxi nemen? Uber en Boeing slaan handen in elkaar en willen binnen de 3 jaar vliegend stadsvervoer
  Play

  Vliegende taxi nemen? Uber en Boeing slaan handen in elkaar en willen binnen de 3 jaar vliegend stadsver­voer

  Het bedrijf Joby Aviation ontwikkelt samen met Uber en Boeing vliegende taxi’s en willen binnen de drie jaar de eerste ‘skyports’ openen. De ‘skyports’ zullen plekken zijn die werken als een bushalte, maar in plaats van op de bus te stappen, brengt een vliegende taxi je naar je bestemming. “We willen binnen een paar jaar minstens 200 functionerende ‘minivliegvelden’ installeren voor dit soort taxi’s, maar eigenlijk moeten dat er nog veel meer zijn.”
 1. Groen en sp.a stappen boos op na discussie over CETA in Vlaams Parlement
  Video

  Groen en sp.a stappen boos op na discussie over CETA in Vlaams Parlement

  Oppositiepartijen Groen en sp.a hebben vandaag het halfrond in het Vlaams Parlement verlaten na afloop van een discussie over het Europees-Canadese handelsverdrag CETA. Dat parlementsvoorzitter Jan Peumans in die discussie het laatste woord gaf aan minister-president Geert Bourgeois en niet aan het parlement kan voor de linkse oppositiepartijen niet door de beugel. "Het parlement moet het laatste woord krijgen. Dat is een heilige regel", klinkt het.