Onbestuurbaarheid Haaltert: N-VA wil nieuwe coalitie met CD&V en sp.a

Liesbeth Homans, N-VA (archiefbeeld)
BELGA Liesbeth Homans, N-VA (archiefbeeld)
In de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert, waar eind juli de onbestuurbaarheid werd uitgeroepen en de bemiddelingsopdracht van gouverneur Jan Briers geen oplossing bracht, wil de N-VA samen met CD&V en sp.a een nieuwe coalitie vormen. "N-VA doet een warme oproep tot CD&V om samen met sp.a onze gemeente uit het slop te helpen", zegt fractievoorzitter van de N-VA Haaltert Paulette Looze.

De bal ligt in het kamp van de gemeenteraad, nadat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans had laten weten dat de opdracht van de gouverneur niet tot een oplossing heeft geleid.

"De N-VA wil vooruitgaan in het belang van onze gemeente en wil niet toegeven aan de oude politieke cultuur waar Gina Verbestel (Open & Liberaal) ons met haar achterkamertjespolitiek terug naartoe heeft gekatapulteerd", zegt de NV-A in een persbericht. "Daarom willen we, samen met sp.a, als sterke partners de mogelijkheden bekijken om met een nieuwe meerderheid verder te werken aan ons ambitieus en sterk meerjarenplan."

De N-VA zal zich in de gemeenteraad niet vastklampen aan de postjes, zegt de fractie. "Meer zelfs, indien we hiermee de stabiliteit binnen het gemeentebestuur kunnen herstellen, dan zijn alle opties bespreekbaar, zonder enig taboe. Als partij blijft de N-VA natuurlijk goed voor zes zetels in de gemeenteraad en vormt aldus een hechte fractie binnen elke nieuwe mogelijke coalitie. N-VA doet bijgevolg een warme oproep tot CD&V om samen met sp.a onze gemeente uit het slop te helpen en een nieuwe coalitie op de been te brengen. Wij blijven volop kiezen voor vooruitgang en voor het welzijn en het algemeen belang van onze inwoners."Video