Omstreden slachthuis Izegem woensdag weer open

Het gesloten slachthuis Verbist in Izegem.
belga Het gesloten slachthuis Verbist in Izegem.
Het omstreden slachthuis in Izegem gaat woensdag onder streng toezicht  weer open. Dat meldt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

Het slachthuis van de groep Verbist kwam twee weken geleden onder vuur te liggen na een undercoverfilmpje van Animal Rights. In het filmpje was te zien dat runderen met stokken in een box werden gejaagd en elektrische schokken kregen.

Ze konden ook zien hoe andere runderen bij hun poten werden opgehangen en de keel werden overgesneden. Het slachthuis moest sluiten en verloor in de dagen daarop 90 procent van zijn klanten.

Woensdag heropent het bedrijf, nadat tegemoet werd gekomen aan een hele reeks maatregelen. Er worden camera's geplaatst waarvan de beelden online worden geplaatst.  Die zullen voor iedereen te bekijken zijn.

Het personeelslid dat op de beelden te zien is, wordt ontslagen.  Er wordt ook een extra personeelslid aangeworven om de dieren snel te bedwelmen.  Er mag enkel nog geslacht worden als er een verantwoordelijke van Dierenwelzijn in de ruimte toezicht houdt.  Ook komen er externe experts.
23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jef vermeulen

  Hoeveel heeft den Ben geschoven gekregen. Onvoorstelbaar dat dit niet eens voor de rechtbank komt en zo maar ongestraft is gebleven. Na amper 14 dagen al terug open.

 • JT1964

  Veel dom volk die denken dat het elders anders is. Misschien moeten ze elke koe van 500 kg of varken nederlands leren, dan zouden ze nietmeer moeten voortgeduwd worden als ze nietmeer verder willen in het slachthuis.

 • Leo Van der Vorst

  Er is gezorgd voor een zeer goede oplossing op veertien dagen tijd, de dierenbeul ontslagen, de zaakvoerder financieel serieus gestraft, deftige controlemogelijkheden geschapen, opleiding van het personeel en ja dat hoeft niet langer te duren en hoeveel maanden heeft men de dieren laten lijden om een aantal beelden te kunnen maken? Hoop dat alle slachthuizen nu eens beter gaan nadenken en hulp inroepen vooraleer er weer baldadigheden zijn!

 • Erwin Moortgat

  Weyts. Veel geblaat maar weinig wol. Schande

 • Joris Drakenman

  Zoals ik voorspeld had! Goed bezig Wuyts, goed bezig. We will remember...