Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Omikrongevallen lijken even ernstig als de deltavariant volgens Brits onderzoek

Wie eerder herstelde van Covid-19, is maar in kleine mate beschermd tegen een infectie met de omikronvariant. Dat constateerde een onderzoeksteam van ‘Imperial College London’ in een groot onderzoek. De Britse studie vond verder geen bewijs dat omikron minder ernstig is dan de deltavariant. Onderzoekers stelden wél vast dat een boosterdosis de bescherming drastisch verhoogt.

  1. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

    Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

    De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.
  1. Child Focus lanceert nieuwe website en wil aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen: "Laat hen niet verdwijnen"

    Child Focus lanceert nieuwe website en wil aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen: "Laat hen niet verdwijnen"

    Ter gelegenheid van 25 mei, Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, heeft Child Focus vandaag de site keephopealive.be gelanceerd. Met die sensibiliseringscampagne wil de organisatie op een unieke manier de aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen. De afbeeldingen op de website doen namelijk exact hetzelfde als wanneer vermiste kinderen vergeten worden: stilaan verdwijnen.