Een olietanker in de Turkse zeestraat Dardanellen (archief).
Volledig scherm
Een olietanker in de Turkse zeestraat Dardanellen (archief). © Anadolu Agency via Getty Images

Olietankers geblokkeerd op Turkse scheepvaartroutes door prijsplafond op Russische olie

Minstens twintig olieschepen met samen 18 miljoen vaten ruwe olie aan boord staan in de file voor de kust van Turkije, nu er nieuwe eisen zijn over de verzekering van die transporten. Dat heeft te maken met een nieuwe regel waarbij de Turkse autoriteiten bewijs van olietankers vragen dat ze verzekerd zijn voordat ze door die zeestraten mogen varen.

12 reacties

 • ronald Ceulemans

  2 maanden geleden
  Niet Rusland,maar gans Europa zal het voelen ,wat een prutsers
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Het begin van het einde, oei, oei oei!
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Heel wat grote landen en handelaars trekken zich helemaal niets aan van al onze sancties tegen Rusland. Zij profiteren er zelfs nog flink van. Erdogan zal zoals gebruikelijk wel een oplossing vinden om zijn oliebelangen winstgevend te houden. De E,U, elite blijft zichzelf in de voeten schieten, en wij betalen de dure rekening.
 • Fons Heylen

  2 maanden geleden
  Turkije zal deze Russische olie wel binnenhalen en overpompen en onder Turkse vlag , Europa binnen varen of iets dergelijks.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Zouden dat voor stroom toch ook kunnen doen. Niet de prijs van de duurste maar deze van de goedkoopste aanbieder word de richtprijs. Duren producenten zouden dan tenminste investeren in oplossingen. Nu strijken ze enkel woekerwinsten op.
 1. Europees Mensenrechtenhof krijgt fors meer klachten over België: vooral over opvang van asielzoekers
  13

  Europees Mensenrech­ten­hof krijgt fors meer klachten over België: vooral over opvang van asielzoe­kers

  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft vorig jaar serieus wat extra werk gekregen. Het aantal te behandelen zaken is in 2022 met 3 procent gestegen ten opzichte van 2021. Dat komt mede door de explosieve groei (+61 procent) van het aantal verzoeken over België, dat bleek vandaag uit het jaarverslag van het EHRM. Het Hof baseert zich op het aantal nieuwe verzoeken dat in de loop van 2022 aan een of meerdere rechters binnen het Hof is toegewezen.