Oh la la! Zo hevig gaat het eraan toe op cruiseschip tijdens cycloon

Het water van het zwembad van de Rhapsody of the Seas klotst hevig heen en weer tijdens cycloon Marcia.
YouTube Het water van het zwembad van de Rhapsody of the Seas klotst hevig heen en weer tijdens cycloon Marcia.
Toen het cruiseschip Rhapsody of the Seas het oog van cycloon Marcia naderde voor de kust van het Australische Queensland, was het vakantiegevoel plots ver weg voor de opvarenden. Beelden van de zeereus tijdens de storm spreken dan ook boekdelen.

Ligzetels vliegen heen en weer en het water klotst in alle hevigheid over de rand van het zwembad, zo blijkt uit een video van opvarende Emily Sho. De bemanning had op strategische plaatsen kotszakjes voorzien voor de vele passagiers die zeeziek werden tijdens het hevige heen en weer schommelen van het schip.

Vanzelfsprekend werden alle outdooractiviteiten afgelast. Aan passagiers werd opgedragen om de balkondeuren op slot te doen. Op social media werd de crew geprezen voor hun accurate optreden. "Niemand raakte gewond", klonk het. "Onze Amerikaanse kapitein deed het uitstekend."

Momenteel vaart het schip in de buurt van de paradijselijke eilandengroep Whitsundays (Queensland) en kan het gewone leven op het cruiseschip hernomen worden, meldt de cruisemaatschappij Royal Caribbean.

Het cruiseschip zat dicht bij het gevreesde oog van de storm
kos Het cruiseschip zat dicht bij het gevreesde oog van de storm
De ligzetels werden stevig door mekaar geschud.
Facebok/Jenny Johnson De ligzetels werden stevig door mekaar geschud.