Officieel: Yannick Ferrera is de nieuwe coach van KV Mechelen

Yannick Ferrera is de opvolger van Aleksandar Jankovic bij Malinwa
Photo News Yannick Ferrera is de opvolger van Aleksandar Jankovic bij Malinwa
Wat verwacht werd is nu ook officieel bekendgemaakt: Yannick Ferrera is de nieuwe coach van KV Mechelen. Dat maakte Malinwa vandaag bekend op de clubwebsite. In het AFAS stadion is Ferrera de opvolger van de naar Standard vertrokken Aleksandar Jankovic. De 35-jarige Ferrera maakt dus de omgekeerde beweging en tekent een overeenkomst tot juni 2018.

"Maandag worden alle nodige documenten gefinaliseerd en zal Ferrera zich officieel de nieuwe trainer van Malinwa kunnen noemen", klinkt het in een persmededeling.

Ferrera, dinsdag pas ontslagen bij Standard, moet bij Malinwa de naar de Rouches vertrokken Aleksandar Jankovic opvolgen. KVM maakte er vrijdagavond op zijn website al geen geheim van dat het met Ferrera onderhandelde en gisteren bevestigde KVM-voorzitter Johan Timmermans aan Sporza dat er een akkoord in de maak was.

De 35-jarige Ferrera trainde Standard sinds 7 september 2015, toen hij de ontslagen Slavoljub Muslin opvolgde. De ex-trainer van Charleroi en STVV bezorgde de Luikenaars vorig seizoen bekerwinst maar kon de club niet plaatsen voor play-off 1. Zijn positie stond al langer onder druk bij het bestuur. Voordien hield hij als hoofdcoach Charleroi in de eerste klasse en dwong hij met Sint-Truiden de promotie naar de Jupiler Pro League af.

Ferrera was de eerste trainer die dit seizoen werd ontslagen in de hoogste voetbalklasse. Even later plukten de Rouches Jankovic weg in Mechelen om Ferrera op te volgen in de Vurige Stede. De 44-jarige Serviër coachte de Mechelaars sinds mei 2014.

De trainerswals in het seizoen 2016-2017 in de hoogste voetbalklasse

29 augustus 2016: KV Kortrijk stelt Bart Van Lancker aan als hoofdcoach omdat Karim Belhocine niet over de vereiste Pro Licence beschikt.

6 september 2016: Standard ontslaat Yannick Ferrera na vijf speeldagen en vervangt hem door de Serviër Aleksandar Jankovic, die overkomt van KV Mechelen. De Rouches prijken met 6 punten op de elfde plaats. Ferrera coachte de Luikenaars precies een jaar. Jankovic trainde Malinwa sinds mei 2014.

11 september 2016: Bij KV Mechelen volgt Yannick Ferrera de naar Standard vertrokken Aleksandar Jankovic op. Ferrera bereikt met Malinwa een mondeling akkoord omtrent een overeenkomst tot juni 2018.