Offensief onthoofd

NA BLESSURES WESLEY EN VOSSEN: CLUB HOUDT AMPER AANVALLERS OVER

Photo News
Diaby, Izquierdo en Limbombe waren al out. Daar komen nu ook nog eens Vossen, Wesley en Refaelov bij. "Dat is problematisch", aldus Preud'homme. Understatement. Als zelfs centrale verdediger Björn Engels als spits moet opdraven. Zucht.

"Hopelijk kunnen we minstens één spits recupereren, anders zou het wel eens kunnen dat er een nieuwe carrière in het verschiet ligt voor Björn Engels." Vincent Mannaert forceerde toch nog een kleine glimlach op zijn gezicht toen hij het zei, maar eigenlijk was het helemaal niet grappig. Eerder pijnlijk. Letterlijk ook, gezien de manier waarop Jelle Vossen na een kniestoot van Gershon op het einde van de match van het veld mankte. Nog meer toen hij op een brancard naar het nabijgelegen UZ in Gent werd afgevoerd.

"Jelle zei dat hij niet meer kon bewegen", loste Vormer in de Gentse catacomben. "Als het een barst is, is het klaar." Vossen mocht laat op de avond het ziekenhuis verlaten. Zijn bekken is geraakt, maar het gaat niet om een breuk. Hij kan niet op zijn pijnlijke bekken steunen. Verder onderzoek morgen moet uitsluitsel geven.

In Brugge hadden ze er kort na de match alleszins geen goed oog in. "Er is mij verteld dat het heel slecht gaat met Jelle", zuchtte Preud'homme een eerste keer. Dat kon er ook nog wel bij zeker. Nog voor de wedstrijd een halfuur ver was, zag hij zich al genoodzaakt Wesley te vervangen. Het gevolg van een bijzonder potige partij. "Zijn scheenbeen lag helemaal open, zelfs dóór zijn scheenlap", volgde er een tweede zucht bij Preud'homme. Er zou ook nog een derde en een vierde volgen.

"Refaelov was niet fit." Meteen de reden waarom de Israëliër niet eens op het wedstrijdblad stond. 'Rafa' stond nochtans mentaal en fysiek scherp na zijn pijnvrije negentig minuten in de interland tegen Spanje. Tot hij op zaterdag op de laatste training opeens pijn voelde. Niet in de gevreesde lies, maar wel voldoende om hem een week aan de kant te houden. Zucht drie. Tja, dan begint het wel aan te dikken natuurlijk. Zo blijft op dit moment enkel Rotariu over als (flank)aanvaller. En die heeft moeite om zich aan te passen aan het ritme.

BELGA

Enkel Rotariu over

Zou Engels zaterdag tegen Charleroi dan écht opnieuw moeten opdraven als diepe spits? Gisteren stuurde Preud'homme hem al na een uur de frontlinie in. "Ik ben al enkele keren ingevallen als spits bij een achterstand, maar zo vroeg, dat is iets nieuws", reageerde de centrale verdediger achteraf. Zeker omdat het van de U6 en U7 geleden is dat hij als aanvaller speelde. Daarna ging hij bij de jeugd stelselmatig meer achteruit spelen. "Ik probeerde mijn best te doen en heb de kansen gekregen. Ik moest sowieso gescoord hebben, klaar. Tijdens de opwarming hadden ze mij gewaarschuwd dat ik mij moest klaarmaken voor een rol als spits. Wat ik nu verwacht voor de toekomst? We zien wel. Het is een feit dat er weinig spitsen overblijven. Ik laat het op me afkomen en doe wat de coach beslist."

Immers dan?

Die coach kan alleen nog maar hopen op een miraculeuze genezing van de een of de ander. Refaelov lijkt de meest realistische piste, maar dat is helemaal geen diepe spits. Immers misschien? "Dat kan", antwoordde de Nederlander. "Ik heb het bij ADO en Feyenoord genoeg gedaan, maar het is niet ideaal. Ik ben een speler die moet komen en die er niet al moet staan. We hebben een grote selectie en vinden wel een oplossing." Zo redeneerde ook Vormer, de meest polyvalente aller Bruggelingen: "Of er nog alternatieven zijn? Ik, hé. (lacht) Neen, ik weet het niet. De trainer tovert wel iets uit zijn hoed."

Bonne chanche, Michel Preud'homme! Zeker omdat Izquierdo nog lang niet terug is - dat is ten vroegste voor speeldag drie en zelfs dat is optimistisch gerekend. Hetzelfde geldt voor Limbombe. Hopen dan maar dat het imposante lichaam en meer bepaald het scheenbeen van Wesley snel heelt. "We gaan de rekening maken in de week. Wat kan ik meer doen? Ik had een potentieel. Dat potentieel is nu verminderd. Dat is problematisch." Zucht...

Photo News