Of Verstappen berouw heeft van kritiek op concurrenten? Ga weg

Opgepast, Max bijt terug

ANP
Hij lag onder spervuur, gisteren in Monza. Na de scherpe kritiek vorige zondag in Francorchamps rolden zijn tegenstanders opnieuw het kanon uit. Of hij berouw heeft? Ga weg. Terugschieten deed hij. Analyse? Max Verstappen (18) is groter geworden van zo veel verkettering.

Vorige zondag, Francorchamps. Verstappen botst in bocht één met Räikkönen. Ze schuiven de zwartepiet naar elkaar, Max is ziedend. Een woede die hem de rest van de koers niet meer loslaat. Twee of drie keer, in duel met de Ferrari's, gaat hij net niet of net wel over de schreef van het toelaatbare. Na de race gaat hij pas helemaal uit de bocht, voor de micro van de Nederlandse televisie. "Als die Ferrari's mijn koers om zeep helpen, dan laat ik ze daarna niet meer voorbij. Ik rij ze nog liever van de baan..."

Een pijnlijke uitspraak, die Verstappen veel kritiek opleverde. Hoe hij daarmee omgaat kunt u lezen op HLN SPORT PLUS! U vindt het hele verhaal op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Sms HLN naar 6630 (kost €1) en proef 3 weken.

Alonso steunt Verstappen: "Max deed niets verkeerd"

"De regels zijn duidelijk. Je mag op een recht stuk van je lijn afwijken als de coureur die achter je rijdt, er nog niet naast zit. Dat was het geval bij Kimi", vertelde Fernando Alsonso. "Max beoordeelde misschien niet goed waar Kimi zat, maar Kimi zat er nog wel achter", aldus Alonso.

Räikkönen reageerde afgelopen zondag furieus op de manoeuvre van Verstappen. Volgen de Fin van Ferrari moest hij vol op de rem om een zware crash te vermijden. Topman Niki Lauda van Mercedes noemde de jonge Nederlander zelfs rijp voor de psychiater. Alonso beziet de zaken echter nuchter. Hij wijst op artikel 27.7 van het wedstrijdreglement, waarin staat dat een coureur op een recht stuk zijn positie mag verdedigen over de hele breedte van de baan, mits de voorvleugel van de auto die wil passeren zich nog niet op dezelfde hoogte bevindt als het achterwiel van de auto die er voor rijdt. "Deze regel is duidelijk. Max gaat wat mij betreft vrijuit."