Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

OESO: “Belgen eerder geneigd te denken dat ze een billijk deel van de belasting ontvangen”

De Belgische belastingbetalers ervaren de economie als onzeker, maar zijn van de 25 ondervraagde Oeso-lidstaten het meest overtuigd dat ze een billijk deel ontvangen van de taksen en sociale bijdragen die ze betalen. Dat blijkt uit een enquête van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

10 reacties

 • Bjorn Van Laethem

  2 maanden geleden
  Ze hebben de Belgen ondervraagd die het minste bijdragen en er het meeste uithalen.
 • Chris Vanderheyden

  2 maanden geleden
  Dat lijkt me toch niet representatief? Misschien enkel mensen uit het zuiden bevraagd, omdat die Frans spreken, makkelijker voor de enquêteurs? Er zullen wel zeer weinig Vlamingen bij geweest zijn, die betalen alles en krijgen weinig terug. Dus ik sluit me zeker aan bij de andere reacties, dit is uit de lucht gegrepen.
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Waar hebben ze die enquette gehouden Bij Belgen in het buitenland of ergens op Antartica of in de lagere school ? Iedere Belg weet dat we de hoogste belastingen betalen en er enkel het hoogst nodige voor terug krijgen. Bekijk maar de pensioenen en de terugbetalingen van ziekenhuiskosten, tandartsen ( vanaf 55 jaar geen grondige tandreiniging meer) kine specialisten en gewone dokters en de remgelden bij medicatie en het sleutelen er aan. De goedkoopste krijg je de goede vergeet het.
 • stefan leysen

  2 maanden geleden
  Die schrijven al wat ze willen. Belgen betalen de hoogste belastingen en taksen in bijna gans de wereld. Dat zijn enkel de grote achterover drukkers van adel tot politici zeker due ze ondervraagd hebben?
 • Voets Paul

  2 maanden geleden
  Billijk ? we betalen toerenhoge belastingen dat noem ik niet eerlijk en is pure diefstal van de belgische staatkist !
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).