Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

OESO: “Belgen eerder geneigd te denken dat ze een billijk deel van de belasting ontvangen”

De Belgische belastingbetalers ervaren de economie als onzeker, maar zijn van de 25 ondervraagde Oeso-lidstaten het meest overtuigd dat ze een billijk deel ontvangen van de taksen en sociale bijdragen die ze betalen. Dat blijkt uit een enquête van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

10 reacties

 • Bjorn Van Laethem

  1 jaar geleden
  Ze hebben de Belgen ondervraagd die het minste bijdragen en er het meeste uithalen.
 • chris Van den Eede

  1 jaar geleden
  Dat lijkt me toch niet representatief? Misschien enkel mensen uit het zuiden bevraagd, omdat die Frans spreken, makkelijker voor de enquêteurs? Er zullen wel zeer weinig Vlamingen bij geweest zijn, die betalen alles en krijgen weinig terug. Dus ik sluit me zeker aan bij de andere reacties, dit is uit de lucht gegrepen.
 • christiane dewaele

  1 jaar geleden
  Waar hebben ze die enquette gehouden Bij Belgen in het buitenland of ergens op Antartica of in de lagere school ? Iedere Belg weet dat we de hoogste belastingen betalen en er enkel het hoogst nodige voor terug krijgen. Bekijk maar de pensioenen en de terugbetalingen van ziekenhuiskosten, tandartsen ( vanaf 55 jaar geen grondige tandreiniging meer) kine specialisten en gewone dokters en de remgelden bij medicatie en het sleutelen er aan. De goedkoopste krijg je de goede vergeet het.
 • stefan leysen

  1 jaar geleden
  Die schrijven al wat ze willen. Belgen betalen de hoogste belastingen en taksen in bijna gans de wereld. Dat zijn enkel de grote achterover drukkers van adel tot politici zeker due ze ondervraagd hebben?
 • Voets Paul

  1 jaar geleden
  Billijk ? we betalen toerenhoge belastingen dat noem ik niet eerlijk en is pure diefstal van de belgische staatkist !
 1. Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”
  Play
  184

  Jan Jambon na heisa op uitspraken: “Wil te snel rijden niet goedpraten”

  Vlaams minister-president Jan Jambon geeft zijn chauffeur soms de opdracht te snel te rijden. “Heel zelden”, gaf hij in de talkshow ‘De Tafel van Vier’ gisteravond toe. “Af en toe moet je gewoon zeggen: ‘We nemen het risico’.” Een uitspraak die de Vlaamse Stichting Verkeerskunde betreurt. “Er wordt al te vaak vergoelijkend gedaan over een paar kilometer per uur te veel.” De Vlaams minister-president reageert op zijn beurt dat hij te snel rijden zeker niet wil goedpraten.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.