De chirurgen gebruiken hoofdlampjes op batterijen en lichten bij met hun smartphone om de operatie succesvol af te ronden.
Volledig scherm
De chirurgen gebruiken hoofdlampjes op batterijen en lichten bij met hun smartphone om de operatie succesvol af te ronden. © RV

Oekraïense dokter filmt hoe zijn collega’s zich behelpen wanneer plots stroom uitvalt tijdens hartoperatie bij kind

Door een Russische aanval op het energienetwerk van Oekraïne is tijdens de hartoperatie van een 14-jarig kind in Kiev plots de stroom uitgevallen. Een dokter kon filmen hoe zijn collega’s erin slaagden de operatie succesvol af te ronden door met hun smartphones voor licht te zorgen in een donkere operatiekamer.

10 reacties

 • Jean West

  2 maanden geleden
  Als de stroom uitgevallen is hoe blijven dan de hart long machine werken?
 • gerard vandenbroucke

  2 maanden geleden
  Petje af en veel respect voor deze artsen in Oekraïne. Poetin, die schurk, zou eens in zo een situatie moeten terechtkomen !!
 • Jozef Van Vaerenbergh

  2 maanden geleden
  Elke OK beschikt over een dubbel noodstroomsysteem ook in Oekraïne. Maar oke er zijn tal van factoren waardoor dit in deze oorlogssituatie toch niet opstartte.
 • james Verlinden

  2 maanden geleden
  Als poetin en zijn entourage na een maand ophoepelden, en ondertekende internationale verdragen respecteerden, zou de 'plumit vd russische economie die nu inzet, niet zo groot geweest. Een 'kunstmatig' sterke munt, maakt het verval alleen maar groter. Hoef je geen econoom voor te zijn. Doorzetten is de boodschap. Ginds daalt de inflatie niet, hier wel, al is het mondjesmaat.
 • mike milan

  2 maanden geleden
  Alleen het Kremlin is hier voor verantwoordelijk,de gewone Rus wil dit allemaal niet.
 1. Graafwerken en mysterieuze vluchten: hoe Poetin zich wel degelijk voorbereidt op een nucleair conflict
  PREMIUM

  Graafwer­ken en mysterieu­ze vluchten: hoe Poetin zich wel degelijk voorbe­reidt op een nucleair conflict

  Of Vladimir Poetin ooit een atoombom zal gebruiken, weten we niet. Maar hij bereidde zich recent wel degelijk voor op een nucleair conflict. Zo is er maandenlang gewerkt op een afgelegen site in het Oeralgebergte waar een presidentiële atoomschuilkelder zou liggen. Die werksite wordt extreem goed bewaakt: wie er toch probeert binnen te dringen, kan worden neergeschoten, met toestemming van het parlement. En dat is niet de enige plaats waar Poetin heen kan vluchten als het tot een nucleaire oorlog komt.
 1. Groen licht voor Europees in- en uitreissysteem voor migranten: “Nog beter controleren wie binnenkomt en wie effectief terug vertrekt”

  Groen licht voor Europees in- en uitreissys­teem voor migranten: “Nog beter controle­ren wie binnenkomt en wie effectief terug vertrekt”

  De bevoegde Kamercommissie heeft woensdag in tweede lezing het licht op groen gezet voor de invoering van een Europees in- en uitreissysteem voor migranten in ons land. Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) gaat het om een enorme vooruitgang om te controleren wie de EU binnenkomt, maar vooral wie ook effectief terug vertrekt.