Oekraïense soldaten hijsen de vlag bij een toegangsweg tot de strategisch belangrijke stad Lyman.
Volledig scherm
Oekraïense soldaten hijsen de vlag bij een toegangsweg tot de strategisch belangrijke stad Lyman. © Twitter/ABACA

Oekraïens leger herovert strategische stad Lyman op Russen, Zelensky: “Oekraïense vlag wappert er al”

Het Russische defensieministerie heeft aangekondigd dat het zich heeft teruggetrokken uit de strategische stad Lyman, in het oosten van Oekraïne. Lyman is een belangrijk spoorknooppunt dat onder Russische controle stond. Eerder meldde het Oekraïense leger al dat soldaten Lyman waren binnengetrokken. “De Oekraïense vlag wappert al in Lyman”, zo zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in zijn dagelijkse videotoespraak.

 1. ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoordelijkheid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”
  PREMIUM
  15

  ONZE OPINIE. “Bereid uw verantwoor­de­lijk­heid te nemen, Paul Magnette? Doe het dan nu!”

  Paul Magnette (PS) als premier? Doe dan maar een schietgebedje als Belg die van dit land iets beters wil maken. De PS-voorzitter wil verantwoordelijkheid tonen. Als het moet, wil hij de handschoen oppakken en premier worden van dit land. Het is om balorig van te worden. Als Paul Magnette bereid is om verantwoordelijkheid te tonen, dat hij het dan nu doet. Dat hij het nu bewijst. Want de voorbije drie jaar heeft de PS op geen enkel moment bewezen dat ze die verantwoordelijkheid neemt. Waarom zouden we daar dan vandaag vertrouwen in hebben?
 2. Noord-Korea waarschuwt VS: “Rode lijn is bereikt, we beschikken over overweldigende nucleaire kracht”

  Noord-Ko­rea waarschuwt VS: “Rode lijn is bereikt, we beschikken over overweldi­gen­de nucleaire kracht”

  De gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Zuid-Korea zijn niet in goede aarde gevallen bij de Noord-Koreanen. “De rode lijn is bereikt”, klinkt het in een persbericht van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Pyongyang dreigen de VS en hun bondgenoten het Koreaanse schiereiland te veranderen in een “gigantisch oorlogsarsenaal en een nog kritiekere oorlogszone”.