Oekraïense soldaten hijsen de vlag bij een toegangsweg tot de strategisch belangrijke stad Lyman.
Volledig scherm
Oekraïense soldaten hijsen de vlag bij een toegangsweg tot de strategisch belangrijke stad Lyman. © Twitter/ABACA

Oekraïens leger herovert strategische stad Lyman op Russen, Zelensky: “Oekraïense vlag wappert er al”

Het Russische defensieministerie heeft aangekondigd dat het zich heeft teruggetrokken uit de strategische stad Lyman, in het oosten van Oekraïne. Lyman is een belangrijk spoorknooppunt dat onder Russische controle stond. Eerder meldde het Oekraïense leger al dat soldaten Lyman waren binnengetrokken. “De Oekraïense vlag wappert al in Lyman”, zo zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in zijn dagelijkse videotoespraak.

 1. Twee uur extra wiskunde in plaats van Godsdienst? Weyts vindt dat scholen zelf moeten kunnen kiezen hoe ze levensbeschouwing invullen
  22

  Twee uur extra wiskunde in plaats van Godsdienst? Weyts vindt dat scholen zelf moeten kunnen kiezen hoe ze levensbe­schou­wing invullen

  Als het van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) afhangt, moeten de scholen in het officieel onderwijs in de toekomst zelf kunnen kiezen hoe ze de twee uur levensbeschouwelijke vakken invullen. Zo zouden ze er in het belang van de onderwijskwaliteit voor kunnen kiezen om die uren te vervangen door uren Nederlands of wiskunde. Maar dan moet de Grondwet wel gewijzigd worden. Zo heeft minister Weyts woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Open VLD-parlementslid Jean-Jacques De Gucht.
 2. Zelensky in Parijs voor diner met Macron en Scholz: “Rusland mag deze oorlog niet winnen”
  UPDATE

  Zelensky in Parijs voor diner met Macron en Scholz: “Rusland mag deze oorlog niet winnen”

  De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky er woensdagavond in Parijs van verzekerd dat Frankrijk Oekraïne “zal begeleiden naar de overwinning”. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz beloofde steun “zo lang als nodig”. Zelensky was in Parijs voor een diner met Macron en Scholz. Eerder vandaag bezocht hij het Verenigd Koninkrijk en morgen wordt hij verwacht in Brussel.