Obama: "Wapens zijn nog veel te makkelijk te krijgen"

"Laat het duidelijk zijn, we moeten onder ogen zien dat dit soort type geweld niet voorkomt in andere ontwikkelde landen", zei president Obama.
GETTY "Laat het duidelijk zijn, we moeten onder ogen zien dat dit soort type geweld niet voorkomt in andere ontwikkelde landen", zei president Obama.
Wapens zijn in Amerika nog steeds veel te makkelijk te krijgen voor mensen die anderen wat aan willen doen en opnieuw zijn onschuldige mensen daar het slachtoffer van. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama vandaag na de dodelijke schietpartij in Charleston South Carolina waarbij negen mensen omkwamen. "Ik heb te vaak dit soort toespraken moeten houden".

"Laat het duidelijk zijn, we moeten onder ogen zien dat dit soort type geweld niet voorkomt in andere ontwikkelde landen", ging hij verder.

Helaas laat volgens hem de politieke realiteit in Washington het momenteel niet toe daar iets aan te veranderen. Eerdere pogingen om wapenbezit na schietpartijen aan banden te leggen, liepen op niets uit door politiek verzet.

De 21-jarige dader van de schietpartij in een zwarte kerk in Carleston, waarbij negen doden vielen, had voor zijn verjaardag een pistool gekregen. De dader had racistische motieven.