Obama niet uitgenodigd op huwelijk Chelsea Clinton

Chelsea Clinton.
UNKNOWN Chelsea Clinton.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft geen uitnodiging gekregen voor het huwelijk, zaterdag, van de voormalige First Daughter Chelsea Clinton. In de talkshow The View zei de Nobelprijswinnaar dat hij daar wel vrede mee kon nemen. Meteen schreef Obama tv-geschiedenis: hij is de eerste zittende president die op een dagelijkse talkshow present tekent.
 
Nadat wekenlange geheimzinnigheid omtrent de planning en de gastenlijst van de Grote Gebeurtenis bleek geen Wikileaks-lek nodig om aan details te komen over het huwelijk tussen de 30-jarige Chelsea en haar vriend sinds mensenheugenis, bankier Marc Mezvinsky (32). De twee geven elkaar het jawoord zaterdag in het stadje Rhinebeck, New York.
 
Obama zei hetzelfde te doen als wanneer zijn dochters de grote stap zetten. De aanwezigheid van een president zou de intimiteit van het feest verstoren. "Het is al erg genoeg met één president op de trouw", grapte Obama, verwijzend naar de aanwezigheid van de vader van de bruid. De moeder van de bruid, Hillary, is momenteel minister van Buitenlandse Zaken onder Obama. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2008 waren zij en Barack een tijdje geen vrolijke vrienden. (belga/jv)