Obama houdt emotionele speech op begrafenis zoon Biden

President Obama heeft in een kerk in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware, bij de begrafenis van de zoon van zijn vicepresident Biden, een emotionele toespraak gehouden. Zanger Chris Martin van Coldplay zong op gitaar het nummer "Til Kingdom Come". De 46-jarige Beau Biden, die stierf aan een hersentumor, was een grote Coldplay-fan.

"Hij deed op 46 jaar wat de meesten van ons nog niet kunnen op 146 jaar", aldus Obama. Daarna richtte hij zich tot de vicepresident die hij bedankte om in zijn leven te zijn gekomen. "Joe, je bent mijn broer". De president omarmde hem stevig en gaf hem een kus op de wang. Tegenover de weduwe en kinderen van Beau beloofde hij "dat de Obama's er voor hen zullen zijn".

Op de begrafenis waren ruim duizend mensen aanwezig, mensen uit de lokale gemeenschap maar ook Bill en Hillary Clinton en openbaar aanklager Loretta Lynch.

Het is voor Joe Biden niet het eerste zware verlies dat hij moet slikken. Toen hij pas verkozen was als senator veertig jaar geleden, kwamen bij een auto-ongeval zijn toenmalige vrouw en baby-dochter om het leven. Zoon Beau was toen drie jaar en raakte gewond.