The Queen’s Gambit breekt records op Netflix
Volledig scherm
PREMIUM
The Queen’s Gambit breekt records op Netflix © Netflix

Nu weer hip dankzij Netflix en corona: hoe schaken wereldnieuws werd door controversiële schaakkampioen

Een reeks op Netflix over een schaakkampioene is na één maand al door 62 miljoen mensen bekeken, een record voor de streamingdienst. Ook in België was ‘The Queen’s Gambit’ de voorbije weken op sommige dagen het best bekeken programma. Schaken is sinds corona een hit, en niet alleen op het scherm. Nog nooit hebben nog nooit zo veel mensen geschaakt. Met 600 miljoen zijn ze nu, wereldwijd. 

0 reacties

 1. ‘The Queen’s Gambit’ in ’t echt! Zhaoqin is één van de weinige topschaaksters: “Als meisje speelde ik altijd tegen allemaal mannen”
  PREMIUM

  ‘The Queen’s Gambit’ in ’t echt! Zhaoqin is één van de weinige topschaak­sters: “Als meisje speelde ik altijd tegen allemaal mannen”

  Schaken, dat is niets voor meisjes. Dat krijgt de kleine Beth Harmon te horen aan het begin van de populaire Netflix-serie The Queen’s Gambit. Jammer genoeg vindt die mening nog steeds veel weerklank in de schaakwereld. Zhaoqin Peng (52) vocht voor een plekje in dat mannenclubje, en helpt nu andere meisjes hetzelfde te doen. En de jonge kampioene Diana Musabayeva (13) mist vrouwelijke rolmodellen. “Dan moet ik zelf maar de eerste vrouwelijke grootmeester van België worden.”
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt