Lange files op de snelwegen naar de haven van Calais.
Volledig scherm
PREMIUM
Lange files op de snelwegen naar de haven van Calais. © BELGA

Nu trucks massaal in de file staan richting Calais: hoe groot wordt de brexitchaos?

Er staan nu al lange files op de (snel)wegen naar Calais. De Britse importeurs halen nog snel veel stock binnen en Europese exporteurs willen hun goederen nog vlug het Kanaal over, voor er vanaf 1 januari (misschien) invoerheffingen moeten betaald worden. Hoe groot wordt de chaos?

8 reacties

 • Jozef Wagemans

  2 maanden geleden
  Jozef wagemans Als de Britten uit de Europese gemeenschap wil gaan, dan moeten we duidelijk zijn eruit is eruit en stoppen met onderhandelingen. Enorm tijdverlies en kostelijk voor de bevolking.
 • mich lee

  2 maanden geleden
  mark germanus, ze legden dezelfde eisen op tafel als andere landen zoals Noorwegen, IJsland, Liechtenstein. Die volgen wel de Europeese regels voor vrijhandel. De Engelsen wilden vooral geen vrij verkeer van personen wat in Noorwegen oa wel kan. De eis dat Het goede Vrijdagakkoord wordt gerespecteerd lijkt me logisch, ook getekend edoor de EU en de VS. En daar kan het VK niet mee weg. De eisen zijn veelal internationale regels en akkoorden die gerespecteeerd moeten worden. 
 • Patrick Van bouwel

  2 maanden geleden
  Oostblok toestanden 30jaar geleden stonden we zo ook al aan de oostblok grenzen
 • mark germanus

  2 maanden geleden
  Het is meer dan duidelijk dat de EU de harde Brexit zelf wil door hun eisen zo hoog te stellen zodat GB dit niet kan accepteren. Ze willen GB laten bloeden omdat die de moed hadden om te vertrekken. Nu zeker met artiesten zoals Von der Leyden en Michelleke zal het wel in orde komen met nog meer wetjes en regeltjes. Misschien gaan er nog wat afvalligen komen zoals Polen en Hongarije??
 • Reinhard Laureys

  2 maanden geleden
  Russische toestanden zijn er op komst daar (grenscontroles) Een dagje Londen of Canterbury vergeet het maar Naar de U.K. reizen ?? Goed maar dan wel met een visum binnenkort 
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut