Nóg twee nieuwe gezichten voor 'Familie'-facelift

vtm, ID
Het gaat ontzettend hard voor 'Familie', de VTM-soap die uitgerekend eind dit jaar zijn 25ste verjaardag zal vieren. Eerder dit jaar kregen kleppers als Kürt Rogiers, Vincent Banic en Jaak Van Assche een contract. Nu kunnen we melden dat in het najaar ook 'Ella'-collega's Darya Gantura en Ini Massez - ook bekend van 'Loslopend Wild' en 'Altijd Prijs' - hun opwachting maken.

Trouwe fans van 'Familie' hebben het al een tijdje in de gaten: hun favoriete soap is aan een straffe verjongingskuur bezig. De voorbije maanden werd netjes afscheid genomen van tv-monumenten als Jacky Lafon, Martine Jonckheere en Chris Van Tongelen, en werd het aandeel van Annie 'Bomma' Geeraerts en Ray 'Albert' Verhaeghe tot een minimum herleid. Tegelijkertijd doet binnenkort een indrukwekkende reeks nieuwe namen zijn intrede. Toppers als Kürt Rogiers, Vincent Banic en Jaak Van Assche staan al een tijdje op de 'Familie'-set in Boortmeerbeek. En nu komen daar ook Ini Massez (40) en Darya Gantura (30) bij.

Graag gezien

Massez zal in 'Familie' worden geïntroduceerd als Viv Neyens, een vriendin van Linda (Hilde Van Wesepoel) uit het zangkoor. Ze wordt de poetsvrouw van Benny.

Massez combineert al ruim vijftien jaar theaterwerk met tv-rollen. In de telenovelle 'Ella' was ze kapster Cindy, de hartsvriendin van Ella. Later dook ze op in onder meer de 'Team Spirit'-films, 'Flikken', 'Code 37', 'Rang 1' en 'Quiz Me Quick'. Ze speelde ook een hoofdrol in 'Loslopend Wild' en in 'Altijd Prijs'.

De Oezbeekse Darya Gantura kwam op haar veertiende naar België. Ze speelde in 2010 de hoofdrol in 'Ella' en was later te zien in 'Binnenstebuiten', 'Zuidflank' en 'Cordon'. Zij speelt Ellie Segers, een graag geziene frituriste met een groot klantenbestand.

Gantura komt voor een afgelijnde periode naar de VTM-soap en zal een ingrijpende rol spelen in het leven van Benny (Roel Vanderstukken) en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker). Ellie leert Benny kennen wanneer haar oventje kapot gaat. Patrick (Ludo Hellinx) is de eerste die doorheeft dat Ellie qua karakter heel erg lijkt op Liesbeth, die even uit de reeks verdwijnt. En dat Jaak Van Assche, als de vader van Benny, zich met een en ander zal bemoeien, staat al in de sterren geschreven.

Hunkgehalte

De kijkers zullen evenwel pas in het najaar met Massez en Gantura en hun nieuwe, spannende verhaallijnen kunnen kennismaken. In het rijtje mannelijke acteurs die de 'Familie'-cast vervoegen, wordt vooral uitgekeken naar de komst van Kürt Rogiers - in een vorig leven een absolute ster als Sneyers in 'Wittekerke'. Haast vijftien jaar nadat Sneyers een stomende relatie had met Merel, een rol vertolkt door Sandrine André, treffen de twee elkaar opnieuw in 'Familie'. Kürt gaat na het zomerreces een zeer belangrijke rol spelen in de affaire VDB Fashion. Samen met de komst van Vincent Banic, die verpopt tot Guido Van den Bossche, moeten de twee het hunkgehalte van de soap omhoog halen en 'Familie' hot maken bij jong en minder jong.