Premier Alexander De Croo (Open Vld) kon nog geen akkoord over de oplopende energiefacturen presenteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) kon nog geen akkoord over de oplopende energiefacturen presenteren. © BELGA

Nog geen oplossing voor lagere energiefactuur: “Als Belgische politici tot aan de afgrond komen, lukt het meestal net”

Het blijft wachten op een beslissing over de oplopende energiefacturen. Terwijl de deadline voor een verlenging van het sociaal tarief nadert, is ook voor de groep die daar geen recht op heeft nog steeds geen oplossing gevonden. Waarom loopt het zo fout? “Nu het eens niet Georges-Louis Bouchez is die dwarsligt, doet Open Vld het zelf”, ziet politicoloog Dave Sinardet.

  1. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

    Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

    PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.