Nog altijd mensen en zoodieren vermist na zware overstroming in Tbilisi

In de Georgische hoofdstad Tbilisi zijn nog 24 mensen vermist na een zware overstroming. Ook enkele roofdieren uit de plaatselijke zoo zouden nog vrij rondlopen. De directie van de zoo roept de mensen op om de dieren niet te doden, tenzij in levensbedreigende situaties.

Bij het onweer kwamen minstens twaalf mensen om het leven. "Nooit eerder in de geschiedenis van Tbilisi hebben we te kampen gehad met zulke zware overstromingen als die van 14 juni", verklaart minister-president Irakli Garibasvili aan televisiezender Imedi.

Na het zware onweer in de hoofdstad schat de Georgische regering de schade op ongeveer 20 miljoen euro. De Europese Unie en diverse landen hebben al hun hulp aangeboden.

Ook de zoo van Tbilisi krijgt hulp uit het buitenland. Zo stuurt de zoo van Praag specialisten naar Georgië en is de dierentuin van Moskou bereid om dieren uit Tbilisi tijdelijk een onderkomen te geven in de Russische hoofdstad.

Vele dieren uit de getroffen zoo overleefden de overstromingen en aardverschuivingen van dit weekend niet. Enkele ontsnapte dieren die door de straten van de hoofdstad zwierven, moesten worden afgemaakt.