De Nobelprijs voor Chemie is dit jaar toegekend aan twee wetenschappers, de Duitse Benjamin List en de Amerikaanse David MacMillan. Zij ontdekten een nieuwe derde manier om moleculen op te bouwen.
Volledig scherm
De Nobelprijs voor Chemie is dit jaar toegekend aan twee wetenschappers, de Duitse Benjamin List en de Amerikaanse David MacMillan. Zij ontdekten een nieuwe derde manier om moleculen op te bouwen. © AFP

Nobelprijs voor Scheikunde gaat naar wetenschappers die nieuwe manier ontwikkelden om moleculen te bouwen

NobelprijsDe Nobelprijs voor Scheikunde is dit jaar toegekend aan twee wetenschappers, de Duitser Benjamin List en Amerikaan David MacMillan. Dat heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor Wetenschappen in Stockholm bekendgemaakt. Het duo ontwikkelde een gloednieuwe manier om moleculen te bouwen: organokatalyse. 

2 reacties

  • eli bosch

    2 maanden geleden
    Ze kunnen misschien met hun moleculen een nieuwe mens bouwen. Enen die niet langdurig ziek wordt, hahahahahaha. Enen die zonder problemen tot zijn 69e zal werken en fijntjes belastingen betaalt zodat de happy few nog meer van het leven kunnen genieten in hun (belastings)paradijzen. Dat zou pas een Nobelprijs verdienen.
  • Chris Lorand

    2 maanden geleden
    Dus medicatie word goedkoper? Of neen winsten worden groter!