Nipter kan moeilijk: Aussie duikt net op tijd weg voor aanstormende truck

De 31-jarige Tess Ulvesund kan tevreden zijn over haar reflexen. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe nipt de bakkerin uit Sydney aan een gewisse dood ontsnapte. Ze sprong nét op tijd weg voor een aanstormende vrachtwagen.

Dinsdag, net voor tien uur 's ochtends. Tess Ulvesund laadt cakes in haar wagen voor haar voedingszaak in Bondi, 'Wellness by Tess'. Plots komt een truck aan hoge snelheid achterwaarts van een helling afgegleden. De remmen deden het niet meer en de chauffeur had het voertuig niet onder controle. Ulvesund dook weg en een fractie van een seconde later werd haar eigen wagen vermorzeld. Zijzelf gelukkig niet.

De Australische is haar collega Ben Biermann dankbaar omdat hij haar toeriep dat ze zich uit de voeten moest maken. "Hij had door dat er iets niet klopte en schreeuwde mij toe, waardoor ik opkeek en net op tijd uit de weg kon springen", zegt Ulvesund. "De vrachtwagenbestuurder was duidelijk van slag. Ik had medelijden met hem: hij had mij bijna gedood."

Ulvesund had een paar dagen tijd nodig om alles te laten bezinken. "Mijn engelbewaarder houdt ongetwijfeld van ongebakken cakes", besluit ze.

kos