Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuwste onderzoek over de online wereld van jongeren: 85 % heeft online al gezien dat leeftijdsgenoten depressieve gevoelens delen

Pimento komt vandaag naar buiten met hun nieuwste onderzoek over de online wereld van jongeren.  Daarvoor namen ze diepte-interviews en enquêtes af bij meer dan 1000 Vlaamse 14- tot 18-jarigen. Jongeren spenderen gemiddeld 3 tot 4 uur per dag op sociale media. Hun online surfgedrag is enorm verweven met hun offline leefwereld. “We merken echter vanuit de praktijk dat volwassenen niet op de hoogte zijn van wat jongeren online doen. Daar kregen we graag een beter zicht op. Bovendien kijken volwassenen vaak negatief naar sociale media en zien ze enkel de gevaren. We gingen eens horen hoe de jeugd dat zelf ervaart”, vertelt Evelien Luts adjunct-directeur van Pimento aan HLN.

  1. Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internationale druk op president Poetin”

    Scholz: “Nucleaire dreiging Rusland is afgenomen dankzij internatio­na­le druk op president Poetin”

    Het risico dat Rusland kernwapens inzet in de oorlog in Oekraïne is afgenomen dankzij de internationale druk op president Vladimir Poetin. Dat zegt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een vandaag gepubliceerd interview met de Duitse Funke-mediagroep. “Eén ding is voorlopig veranderd: Rusland is gestopt met het dreigen met kernwapens. Als reactie op het feit dat de internationale gemeenschap een rode lijn heeft getrokken.”
  2. IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgeschakeld zou worden bij (dreigend) stroomtekort in 2025

    IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgescha­keld zou worden bij (dreigend) stroomte­kort in 2025

    In 2025 sluiten (wettelijk gezien) alle kernreactoren in ons land. Daardoor loert een stroomtekort om de hoek, alsook het afschakelplan. Bij een (dreigend) tekort aan elektriciteit kan zo'n afschakelplan immers in werking treden. Dat gebeurt automatisch of manueel. Bij een deel van de eindafnemers wordt de elektriciteitslevering dan tijdelijk stopgezet om zo de vraag drastisch te verminderen en terug te brengen naar het niveau van het aanbod. Ontdek hier wanneer uw gemeente of straat aan de beurt zou zijn.