Nieuwsanker van Fox pikt gedrag van Trump niet meer: "We eisen het antwoord op deze vraag"

screenshot
Nieuwsanker Shep Smith van de conservatieve zender Fox News heeft fors uitgehaald naar Donald Trump. Live tijdens de uitzending noemde hij het gedrag van de president "krankzinnig". Zijn uithaal volgde op een nieuwe tirade van Trump tegen de "oneerlijke" pers.

Een uur lang beet Donald Trump gisteren tijdens een inderhaast belegde persconferentie van zich af. Hij schold op journalisten, weigerde vragen over Rusland te beantwoorden en beweerde dat Obama hem een "puinhoop" had overgedragen.Smith sloeg terug door Trump live op tv op zijn plaats te zetten. "Het is waanzinnig", klonk het. "Trump blijft belachelijke wegwerpargumenten herhalen die niet kloppen en ontwijkt het onderwerp Rusland alsof we dwazen zijn omdat we de vraag stellen."

Het conservatieve netwerk bleef tot nu toe buiten het vizier van Trump. Tijdens zijn persconferentie noemde de president Fox & Friends nog "zeer eervolle mensen". Dat hield Smith niet tegen om Trump en zijn beweringen zeer scherp aan de kaak te stellen. 

"Je tegenstanders werden gehackt en de Russen waren verantwoordelijk. Jouw mensen hingen aan de telefoon met Rusland op de dag dat dat gebeurd is, en wij zijn dwazen omdat we de vragen stellen?", klonk het, waarna Smith recht in de camera keek. "Nee, meneer, wij zijn geen dwazen omdat we vragen stellen, en we eisen het antwoord op deze vraag. Dat ben je aan het Amerikaanse volk verplicht."
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  In Amerika wonen ongeveer 323 miljoen mensen. Daar hebben ongeveer 60 miljoen voor trump gestemd voor de tegen stander ook ongeveer 64 miljoen. Dan hebben 199 miljoen mensen niet gaan stemmen!! Beter gaan stemmen dat nu te tegen Donald Trump te zijn!

 • Anonymous

  Rudo. Voor je terug in je pen kruipt moet je je misschien eens verdiepen in de Amerikaanse pers. Rechtser dan Fox is zo goed als onmogelijk. Het is dus vanuit RECHTSE hoek dat Trump nu de wind van voren krijgt.

 • Dimi Bauwens

  Hoe kon een man als Trump aan de macht komen? Nee, niet door het kiessysteem. Hebt u de spreiding van de centen onder de bevolking eens bekeken van de laatste decennia? Het politiek systeem is rot tot op het bot.. daarom!

 • Anonymous

  De president van Amerika Donald Trump pikt het gedrag van de media niet meer!! Wij eisen eerlijke media, voor het volk!!!

 • Manu Van Droogenbroeck

  Rudi De Winter, Trump heeft niet eens de meerderheid van de mensen achter zich gekregen...je moet eens onderzoeken waarom deze "kiesmannen" in het leven geroepen zijn en antwoord dan nog eens aub. FOX is de meest rechtste pers die er is, dat het net FOX is dat deze stelling inneemt is een bewijs dat het zelf voor hun, als republikeinse perspoot te veel is geworden...ze hebben nog nooit zo op een republikein gereageerd in de laatste 20jaar....