Nieuwe versie CovidSafeBE-app gelanceerd

Dinsdag is een nieuwe versie gelanceerd van de CovidSafeBE-app, waarop je het certificaat kunt downloaden om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent tegen Covid-19, negatief getest bent of recent herstelde van het virus. Intussen gebruiken meer dan 4 miljoen mensen de applicatie.

14 reacties

 • Kirsten De Laet

  2 maanden geleden
  Leuk maar waarom of voor wie of wat zou iemand zo'n app op zijn smartphone installeren? Mij niet gezien, ik instaleer enkel apps die daadwerkelijk nuttig zijn en die men voor de fun gebruikt. ObsMap, SunSurveyor, KMI om er maar enkele te noemen gebruik ik quasi dagelijks. Aan de rest heb ik geen behoefte noch interesse en als mijn huidige smartphone einde verhaal is komt er geen vervanging.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Ik ben op 18 maanden nog nooit hoger geraakt dan "laag risico" ofwel ben ik dan niet "sociaal" genoeg geweest ofwel heb ik enorm veel "geluk" gehad...of heel dat corona app geval heeft noot deftig gewerkt...met de reputatie van de overheid in gedachteb, gok ik op het laatste.
 • PETER PERMENTIER

  2 maanden geleden
  Eigenlijk heb ik deze app. Van mijn smart phone gehaald wegens nutteloos 1,5 jaar altijd groen terwijl vrienden gestorven zijn aan covid-19 besmettingen, dus dan moet een iemand vertellen hoe goed dat deze app. Is. Verder moet ge in dit land ook steeds een laptop bij hebben, want alle info in deze westerse wereld wordt gegeven via een www. Of een app.indien niet bij de hand dan wordt je niet geinformeerd...spijtig dat ze 65+ zo uitschakelen..
 • miel severs

  2 maanden geleden
  sterkte aan de familie
 • Kceetje Cleymans

  2 maanden geleden
  Covid alert app en Covid safe app zijn totaal verschillende dingen.. de qr code is ook gratis op papier te verkrijgen
 1. Waarom mogen we mondmaskers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit
  PREMIUM

  Waarom mogen we mondmas­kers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit

  Een grote stap naar de vrijheid, zegt premier De Croo (Open VLD), maar van die mondmaskers raken we maar niet verlost. Waarom toch, nu we kampioen vaccineren zijn? Waarom volgen we het voorbeeld van Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië niet? In een vol voetbalstadion en op een druk trouwfeest hoef je er geen te dragen, maar alleen bij de bakker en eenzaam in de trein dan weer wel. Welke logica schuilt daarachter? Virologen Steven Van Gucht en Johan Neyts en de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus scheppen duidelijkheid.