Nieuwe versie CovidSafeBE-app gelanceerd

Dinsdag is een nieuwe versie gelanceerd van de CovidSafeBE-app, waarop je het certificaat kunt downloaden om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd bent tegen Covid-19, negatief getest bent of recent herstelde van het virus. Intussen gebruiken meer dan 4 miljoen mensen de applicatie.

14 reacties

 • Kirsten De Laet

  1 jaar geleden
  Leuk maar waarom of voor wie of wat zou iemand zo'n app op zijn smartphone installeren? Mij niet gezien, ik instaleer enkel apps die daadwerkelijk nuttig zijn en die men voor de fun gebruikt. ObsMap, SunSurveyor, KMI om er maar enkele te noemen gebruik ik quasi dagelijks. Aan de rest heb ik geen behoefte noch interesse en als mijn huidige smartphone einde verhaal is komt er geen vervanging.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Ik ben op 18 maanden nog nooit hoger geraakt dan "laag risico" ofwel ben ik dan niet "sociaal" genoeg geweest ofwel heb ik enorm veel "geluk" gehad...of heel dat corona app geval heeft noot deftig gewerkt...met de reputatie van de overheid in gedachteb, gok ik op het laatste.
 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Eigenlijk heb ik deze app. Van mijn smart phone gehaald wegens nutteloos 1,5 jaar altijd groen terwijl vrienden gestorven zijn aan covid-19 besmettingen, dus dan moet een iemand vertellen hoe goed dat deze app. Is. Verder moet ge in dit land ook steeds een laptop bij hebben, want alle info in deze westerse wereld wordt gegeven via een www. Of een app.indien niet bij de hand dan wordt je niet geinformeerd...spijtig dat ze 65+ zo uitschakelen..
 • miel severs

  1 jaar geleden
  sterkte aan de familie
 • Kceetje Cleymans

  1 jaar geleden
  Covid alert app en Covid safe app zijn totaal verschillende dingen.. de qr code is ook gratis op papier te verkrijgen
 1. Vincent Van Quickenborne en echtgenote genieten van ochtendloopje na verijdelde ontvoeringspoging: “Bedankt voor al jullie steun”
  Kortrijk

  Vincent Van Quickenbor­ne en echtgenote genieten van ochtend­loop­je na verijdelde ontvoe­rings­po­ging: “Bedankt voor al jullie steun”

  “Ja, ik ben weer thuis met mijn familie, mijn echtgenote en mijn twee jonge kinderen van drie en zes jaar”. Dat vertelde justitieminister Van Quickenborne (Open Vld) gisterenavond in de Nederlandse talkshow Op1. Ook trad de minister in detail over de omstandigheden rondom de verijdelde ontvoeringspoging van meer dan twee weken geleden. Een foto die de Kortrijkzaan vanmorgen deelde op Instagram, toont dat hij het goed stelt na de beproeving die hij en zijn gezin onlangs moesten ondergaan.
 2. Dj's getuigen: knaldrang doet ons harder fuiven dan ooit: “Ik had eender welke plaat mogen opzetten, dansen zouden ze toch”
  PREMIUM
  Showbizz

  Dj's getuigen: knaldrang doet ons harder fuiven dan ooit: “Ik had eender welke plaat mogen opzetten, dansen zouden ze toch”

  De bevrijding in beeld. Van de kust tot in Limburg kon je afgelopen weekend weer feesten met het Covid Safe Ticket en dat lieten tienduizenden dansliefhebbers zich geen twee keer zeggen. Uitzinnige taferelen, alle opgekropte dansmicroben van het laatste anderhalf jaar er in één keer uit. En of dat besmettelijk was. De dj's, de dirigenten van die zotte feestjes, dachten dat ze al een en ander gewend waren, maar ze staan er toch van te kijken. “Ze zijn er echt, die roaring twenties.”
 3. Waarom mogen we mondmaskers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit
  PREMIUM

  Waarom mogen we mondmas­kers nog altijd niet laten vallen? Virologen leggen uit

  Een grote stap naar de vrijheid, zegt premier De Croo (Open VLD), maar van die mondmaskers raken we maar niet verlost. Waarom toch, nu we kampioen vaccineren zijn? Waarom volgen we het voorbeeld van Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië niet? In een vol voetbalstadion en op een druk trouwfeest hoef je er geen te dragen, maar alleen bij de bakker en eenzaam in de trein dan weer wel. Welke logica schuilt daarachter? Virologen Steven Van Gucht en Johan Neyts en de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus scheppen duidelijkheid.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.