In april van dit jaar testte het Russische leger een Sarmat-raket die met een kernkop uitgerust zou kunnen worden
Volledig scherm
PREMIUM
In april van dit jaar testte het Russische leger een Sarmat-raket die met een kernkop uitgerust zou kunnen worden © AFP

Nieuwe nucleaire wapenwedloop begonnen — en het zijn niet de Russen die daarin het voortouw nemen

Zelfs voor de start van de oorlog in Oekraïne, waren de kernmachten al bezig hun nucleaire wapenarsenaal uit te breiden. Opvallend daarbij is dat Rusland niet eens de grootste investeerder blijkt. “De oorlog bewijst hoe nutteloos kernwapens zijn. Er is ons altijd verteld dat de miljarden die aan kernwapens worden uitgegeven, nodig waren om een oorlog in Europa te vermijden. En kijk waar we nu staan.” Dat staat te lezen in een rapport dat wij al voor de publicatie mochten lezen.

44 reacties

 • Mieke Ponet

  4 maanden geleden
  Men kan het draaien of keren gelijk men wil wij zijn een land in het westen en dus zijn wij bevriend met de VS en maar goed ook want wij zijn al 77 gespaard gebleven van oorlog. Langs de andere kant gaat er sowieso oorlog komen en de vraag is waar en dat zal grote deels van de VS afhangen omdat ze de enigste zijn in de wereld die dat kunnen en dat ook goed doen om de vrede te handhaven.
 • Marc Baeyens

  6 maanden geleden
  Het is niet de Russische bevolking ... maar hun corrupte machtsgeile leiders die een kernoorlog riskeren om hun macht te behouden.
 • Gunther Mampaey

  6 maanden geleden
  Ik ben toch blij dat de NAVO er is, beter voorkomen dan genezen. En als je ziet wat er nu allemaal gebeurt, toch een kleine levensverzekering.
 • Jean Donny

  6 maanden geleden
  Is ook naief de Russen met alle zonden te overladen!
 • Anja Steeman

  6 maanden geleden
  Vanaf dat de mens bestaat is er altijd oorlog geweest er zijn de 3 g´s geld gat en god
 1. Weer verhoogd toezicht aan woning justitieminister Van Quickenborne: “Zou opnieuw om dreiging gaan uit het drugsmilieu”
  Play
  Kortrijk

  Weer verhoogd toezicht aan woning justitiemi­nis­ter Van Quickenbor­ne: “Zou opnieuw om dreiging gaan uit het drugsmili­eu”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van justitie te ontvoeren. Dat wordt bevestigd aan HLN en VTM NIEUWS. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging zijn vanuit het drugsmilieu”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. Het federaal parket is voorlopig karig met commentaar.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.