Nieuwe Londense wolkenkrabber heeft een nogal 'lullig' ontwerp

HOK Design
Londen krijgt er een nieuwe wolkenkrabber bij. De toren moet 235 meter lang worden, krijgt 67 verdiepingen voor bedrijven en particuliere woningen, en moet de nieuwste eyecatcher worden in de Londense skyline. Er is echter een lullig probleempje: burgers zien iets anders in het voorgestelde ontwerp.

De toren - die de hoogste woontoren van West-Europa moet worden - lijkt namelijk verdacht veel op het mannelijke geslachtsdeel. Van beneden zie je het niet aan de drie kleine, samengevoegde torens. Maar mocht je in het vliegtuig zitten, dan zie je van boven iets heel anders. Inmiddels heeft de in 2020 voltooide 'skyscraper' al meerdere bijnamen gekregen. Denk aan de 'Towering Innuendo' of 'Crystal Phallus'.

Het ontwerp van de Spire London, zoals de toren moet heten, is eigenlijk een eerbetoon aan de rijke scheepsvaarthistorie van de buurt. Het gebouw komt namelijk te staan in de Canary Wharf, bij de Londense haven. Het ontwerp moet een schip voorstellen, maar dat lijkt te zijn mislukt. De makers van het gebouw - het Chinese Greenland Corp. - hebben nog niet gereageerd op de controversie, zo meldt Newshub.

HOK
HOK