Nieuwe hallucinante beelden Alphen tonen hoe man nog net ontsnapt aan kraan

Er duiken nieuwe beelden op van het moment dat bouwkranen neerstorten in Alphen aan den Rijn.

Een bewakingscamera in het café David's kon vastleggen hoe mensen op straat voor hun leven moeten rennen wanneer de kranen neervallen. De nieuwe beelden tonen nog maar eens dat het een mirakel is dat er geen doden of gewonden gevallen zijn.

Vooral de manier waarop een straatwerker ontsnapt aan het vallende puin is verbazingwekkend. De man beseft eerst niet waarom mensen weglopen, tot de kraan en het gebouw naast hem plots neergaan. Hij schiet overeind en kan zo op een haar na vallende brokstukken vermijden.

screenshot medialaan
screenshot medialaan
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nog ontruimingen

In de stad zijn nog extra huizen ontruimd, naast de ruim twintig andere woningen die eerder al onbewoonbaar werden verklaard. Een van de pontons, die van de kleine kraan, is gaan bewegen. Daardoor dreigt die kraan in het water te schuiven.

Anderzijds zijn vijf ontruimde woningen ook weer vrijgegeven. Bij twee andere panden kunnen mensen weer binnen, maar ze kunnen nog niet de achtertuin gebruiken.

In totaal moesten 58 mensen de nacht elders doorbrengen. Van die mensen kunnen enkele tientallen voorlopig nog niet naar hun woning terugkeren, meldde burgemeester Liesbeth Spies. Ze legde uit dat het zeker nog een paar weken duurt eer de ravage wordt opgeruimd. "We moeten goed nadenken hoe we dit gaan aanpakken", klinkt het.