Brickit LLC
Volledig scherm
© Brickit LLC

Nieuwe app scant LEGO-steentjes en geeft inspiratie voor bouwwerkjes

Wil je mee op de LEGO-trend springen, maar weet je nooit wat te bouwen? Dan is de nieuwe app ‘Brickit’ misschien wel iets voor jou. Met de nieuwe app kan je een berg LEGO-steentjes scannen, de app geeft dan op basis van je steentjes inspiratie voor mogelijke ontwerpen. En misschien het allerhandigste, ze toont ook waar de nodige blokjes liggen. 

 1. ONZE OPINIE. We zijn in de absurde situatie beland dat een profspeler die miljoenen verdient minder bijdraagt tot de sociale zekerheid dan een staalarbeider of poetsvrouw
  PREMIUM
  15

  ONZE OPINIE. We zijn in de absurde situatie beland dat een profspeler die miljoenen verdient minder bijdraagt tot de sociale zekerheid dan een staalarbei­der of poetsvrouw

  "Het kan." Dat was het weinig enthousiaste antwoord van PS-staatssecretaris Thomas Dermine op de vraag van Terzake of de gunstige RSZ-regeling voor het topvoetbal op de schop moet. "Het kan." Van een socialist had je verwacht: "uiteraard" of "vanzelfsprekend". De PS zal voor de afschaffing duidelijk niet op de barricades klimmen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.