Nieuw dieptepunt tussen Trump en de media: president breekt interview af

CBS-journalist John Dickerson interviewt president Donald Trump die de bui al ziet hangen.
RV CBS-journalist John Dickerson interviewt president Donald Trump die de bui al ziet hangen.
De relatie tussen president Trump en de media heeft gisteren een nieuw dieptepunt bereikt. Toen een CBS-journalist hem herhaaldelijk vroeg naar zijn afluisterbeschuldigingen aan het adres van president Obama, stuurde Trump de reporter wandelen. Het is niet de eerste keer dat 'The Donald' een interview zomaar afbreekt.

In het interview, naar aanleiding van Trumps eerste honderd dagen in het Witte Huis, suggereerde de president dat hij nog steeds gelooft dat Obama hem voor zijn verkiezingsoverwinning liet afluisteren in de Trump Tower, zoals hij dat op 4 maart tweette. Sinds die claim heeft de huidige president van de Verenigde Staten nog steeds geen bewijs gegeven voor zijn beschuldigingen, die alleszins met klem ontkend worden door Obama zelf. Ook onderzoek bracht voorlopig niets aan het licht.

Toen Trump het onderwerp tijdens het interview ter sprake bracht, beet CBS-gezicht John Dickerson er zich stevig in vast. "We moeten uitzoeken wat hier verdorie aan de hand is", zei Trump aanvankelijk. "U kan dat interpreteren zoals u wilt."

Dickerson bleef doorvragen en opperde dat hij "het vroeg, omdat u wilt dat er fake news is. Ik wil het horen van president Trump." Die weigerde, omdat "ik mijn eigen meningen mag hebben, en u mag uw eigen meningen hebben". Dickerson opperde nog dat hij de meningen van Trump wilde kennen, "want u bent president van de Verenigde Staten". Waarop Trump met een korte "dat is genoeg" wegliep en de reporter wandelen stuurde.

In het interview had Trump al stevig uitgehaald naar de journalist, wiens populaire programma 'Face The Nation' heet. "Ik hou van uw show", zei Trump, "ik noem het 'Deface The Nation'."