Nieuw: antigeluid om snurkende partners het zwijgen op te leggen

Silent Partner
40 procent van de volwassen Belgen snurkt en dat betekent vaak ook slapeloze nachten voor hun partners. Er komt een hightech snufje aan dat met antigeluid belooft het nachtelijk geronk te dempen.

Het bedrijfje Silent Partner werkt al even aan een apparaat dat de snurker op zijn of haar neus plaatst en de geluidsgolven meet. Vervolgens zendt een luidsprekertje de exact tegenovergestelde golf uit, waardoor beide golven elkaar opheffen. Het toestel pakt dus niet de oorzaak van het gesnurk aan, maar dempt wel het geluid.

En dan is er het slechte nieuws, het toestel is geen wondermiddel en heeft ook enkele nadelen. Koppels die graag dichtbij elkaar knuffelen, moeten opletten. In een straal van 20 centimeter rond de neus hoor je het gesnurk nog wel. Daarnaast ziet het ding er nu ook niet bepaald sexy uit.

Het snufje kost ongeveer 90 euro. Mensen die met slapeloosheid kampen door hun partner, moeten wel even geduld uit oefenen. Het toestel zit nog in de ontwikkelingsfase en de leveringen zijn pas voor november gepland.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Slaapexpert Johan Verbraecken van het UZ Antwerpen zegt vandaag in Het Nieuwsblad dat hij vreest dat het toestel luid gesnurk niet helemaal geluidloos kan maken. Dick Botteldooren, professor in de akoestiek aan de Universiteit van Gent, is ook eerder sceptisch: "Het gehoor van slaappartners past zich aan. Dus na een tijdje zal ook gedempt gesnurk bedgenoten uit hun slaap houden."