Niet sollen met Mister Nice Guy

Photo News
Woensdag oefenen de Rode Duivels tegen Nederland, volgende week zondag is het voor het echt tegen Estland. Je kunt niet beweren dat Roberto Martínez voorspelbare keuzes maakt. 't Is stilaan de tijd van het jaar: onze bondscoach houdt van verrassingen - Cavanda, Foket. En wie stout is, krijgt de roe - Nainggolan. Veel om bij stil te staan - de terugkeer van 'The Prince', onder meer -, daarom hieronder de bondscoach in extenso.

Strak in het pak, altijd even vriendelijk, oprechte glimlach - Roberto Martínez is every inch a gentleman.

Maar vergis u niet. De bondscoach laat niet over zich heen lopen.
Toen Martínez daags na de desastreus verlopen interland tegen Spanje zijn internationals de middag vrijgaf, en ze pas de volgende ochtend weer in het hotel verwachtte, ging Radja Nainggolan (28) diezelfde avond de bloemetjes buiten zetten in nachtclub 'The Villa' in Antwerpen, vier dagen voor de wedstrijd in Cyprus - de redactie zag de foto's, genomen met een smartphone, die de aanwezigheid van Nainggolan bewijzen. Ook de bondscoach wist ervan, maar omdat het uur van huiswaarts keren van Nainggolan verschilde naargelang de bron - het schommelde van 'middernacht' tot '6u in de ochtend' -, liet Martínez het maar zo.

Minder gelukkig was de bondscoach met het 'incident' van vorige maand, toen Nainggolan afhaakte voor de interlands tegen Bosnië en Gibraltar met een kuitblessure, maar uitgerekend op de avond van de wedstrijd tegen Bosnië, in Rome doodleuk tachtig minuten meedeed in een oefenpotje met de beloften van AS Roma. De bondscoach leefde in de waan dat Nainggolan revalideerde.

Martínez wilde gistermiddag de afwezigheid van Nainggolan eerst nog uitleggen met een dooddoener: "Ik geef Radja de kans om weer 100% fit te zijn", maar toen hij merkte dat de verzamelde pers vreemd opkeek - Nainggolan deed donderdag met Roma nog negentig minuten mee tegen Austria Wien -, liet hij zich ontvallen: "This selection comes too soon after what happened last time." 'Deze selectie komt te vroeg na wat er is gebeurd de vorige keer.' Say no more.

De bondscoach deed stof opwaaien met zijn selectie: geen Nainggolan en Lombaerts, weer geen Kums, wel Cavanda en Foket en... Kompany. Wat denkt onze chef voetbal Stephan Keygnaert? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.Video