Nielenaar maakt kleinste limo ter wereld

De Freine
Chris Charlier (43) is de eigenaar van wellicht de kleinste limousine ter wereld. Samen met een vriend heeft hij een 25 jaar oude Suzuki Carry gepimpt met een flatscreen-tv, een chique zitbank en een champagnehouder. Wie dat wenst, kan de wagen huren. "Zeg maar eens dat je iemand zal ophalen met een limo en kom dan met dit minimodel aanzetten. Geestig, toch?"

Van de buitenkant ziet de kleinste limousine ter wereld er allesbehalve comfortabel uit. De auto lijkt als twee druppels water op de camionette waar Sardonis, de slechterik uit de jeugdserie 'Merlina', in rondpufte. Pas wanneer het portier opent, herken je de luxe die je van een limo mag verwachten: een flatscreen-tv, speciale verlichting, een champagnehouder, een zitbank in koeienleer en een plafondbekleding in alcantara, zoals bij de duurste Lamborghini's.

Charlier verhuurt limousines, oldtimers en bekende filmwagens. Hij biedt wagens aan die identiek zijn aan 'Herbie', de 'Delorean' uit 'Back to the Future' of 'Bumblebee' uit 'Transformers'. Maar de kleinste limo ter wereld is enig in zijn soort. "Op het internet vind je vanalles over de grootste, snelste of hoogste limousine ter wereld. Maar niets over de kleinste. Voor mij de aanleiding om er zelf een te maken", zegt de Nielenaar in Het Laatste Nieuws.

Anderhalf jaar was hij samen met een vriend bezig om het interieur te pimpen. Charlier hoopt nu op een vermelding in het Guinness Book of Records.

De FreineReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels