Alle ziekenhuizen in ons land moeten niet-dringende zorg twee weken uitstellen.
Volledig scherm
Alle ziekenhuizen in ons land moeten niet-dringende zorg twee weken uitstellen. © Wannes Nimmegeers

Nederlandse uitvaartcentra moeten beroep doen op koelcontainers

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers intussen verstrengd. Herlees de ontwikkelingen van dinsdag 20 november in ons liveblog.

58 reacties

 • Feline Noé

  2 maanden geleden
  Het was in 16 november in Nederland en later in Zuid-Afrika. Laten we de feiten bovenop komen
 • luc caels

  2 maanden geleden
  Sluit grenzen voor Hollanders. Het krioelde van de Hollanders vorig weekend in Antwerpen. Wat gaat het zondag zijn, de eerste koopzondag van de maand?
 • Piet Uytebroeck

  2 maanden geleden
  Zolang we massaal blijven vaccineren zullen er varianten blijven opduiken. Dat is geen raketwetenschap hé mensen, is gewoon natuurlijke overlevingsdrang van het virus.
 • Roger Vercruysse

  2 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk dat een Minister die het zo verprutst heeft nog in zijn zetel zit! En hij gaat verder, 6 mndn interval voor Booster noodzakelijk, kijk naar UK en andere landen3 mndn!, coronapil aankopen wordt onderzocht, US, UK, Japan hebben al mln dosissen aangekocht, wacht hij tot ze uitverkocht zijn?
 • Patrick Dierickx

  2 maanden geleden
  Zeer erg voor de mensen die moeten wachten op hun ingreep of behandeling Kort en krachtige lockdown zodat zij hun zorg kunnen krijgen… en verplichte vaccinatie… het zal uw partner, ouder, kind… maar zijn die niet de nodige zorg kan krijgen!
 1. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?
  272

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Wat denk jij? Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.