Alle ziekenhuizen in ons land moeten niet-dringende zorg twee weken uitstellen.
Volledig scherm
Alle ziekenhuizen in ons land moeten niet-dringende zorg twee weken uitstellen. © Wannes Nimmegeers

Nederlandse uitvaartcentra moeten beroep doen op koelcontainers

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers intussen verstrengd. Herlees de ontwikkelingen van dinsdag 20 november in ons liveblog.

58 reacties

 • Feline Noé

  1 jaar geleden
  Het was in 16 november in Nederland en later in Zuid-Afrika. Laten we de feiten bovenop komen
 • luc caels

  1 jaar geleden
  Sluit grenzen voor Hollanders. Het krioelde van de Hollanders vorig weekend in Antwerpen. Wat gaat het zondag zijn, de eerste koopzondag van de maand?
 • Piet Uytebroeck

  1 jaar geleden
  Zolang we massaal blijven vaccineren zullen er varianten blijven opduiken. Dat is geen raketwetenschap hé mensen, is gewoon natuurlijke overlevingsdrang van het virus.
 • Roger Vercruysse

  1 jaar geleden
  Hoe is het mogelijk dat een Minister die het zo verprutst heeft nog in zijn zetel zit! En hij gaat verder, 6 mndn interval voor Booster noodzakelijk, kijk naar UK en andere landen3 mndn!, coronapil aankopen wordt onderzocht, US, UK, Japan hebben al mln dosissen aangekocht, wacht hij tot ze uitverkocht zijn?
 • Patrick Dierickx

  1 jaar geleden
  Zeer erg voor de mensen die moeten wachten op hun ingreep of behandeling Kort en krachtige lockdown zodat zij hun zorg kunnen krijgen… en verplichte vaccinatie… het zal uw partner, ouder, kind… maar zijn die niet de nodige zorg kan krijgen!
 1. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open”

  Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu "houden juridische opties open”

  De Vlaamse regering zal maandag proberen een akkoord te bereiken over het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) en het stikstofdossier (PAS). “Gezien hun grote impact op natuur en milieu, moeten de Vlaamse meerjarenplannen de Europese minimumverplichtingen behalen. Dat is cruciaal voor de rechtszekerheid van de boeren en een snelle uitbetaling van hun inkomenssteun. Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu (BBL) voelen zich genoodzaakt ook de juridische opties open te houden als de Vlaamse regering de natuur- en milieuwetgeving niet respecteert”, zeggen beide organisaties zaterdag in een mededeling.