Nederlandse politie herstart onderzoek naar vermiste Jelle Leemans

Archiefbeeld. Jelle Leemans.
David Legreve Archiefbeeld. Jelle Leemans.
De Nederlandse politie heeft het onderzoek naar de vermiste Jelle Leemans opnieuw opgepakt. De Belg is spoorloos sinds 2013 na een afspraak net over grens bij Roosendaal over een drugsdeal.

De toen 27-jarige jongeman vertrok in de ochtend van 21 november 2013 thuis in Merksem en reed richting het Nederlandse Roosendaal. Daar werd ook het laatste signaal van zijn gsm opgepikt. Zijn auto werd die dag nog gespot in Brasschaat en uiteindelijk gevonden in Merksem. 

Speurders gaan ervan uit dat hij vermoord werd na een mislukte drugsdeal, maar zijn lichaam is nooit gevonden. Mogelijk is zijn lichaam op Nederlandse bodem verborgen, aldus de politie. Een rechercheteam van de politie, specialisten van de Landelijke Eenheid en het NFI heeft daarom woensdag opnieuw in het bosgebied in het nabijgelegen Rucphen onderzoek gedaan, meldt de politie donderdag. 

Archiefbeeld. Belgische en Nederlandse politie speurden in de bossen nabij Rucphen naar het lichaam. (2014)
EPA Archiefbeeld. Belgische en Nederlandse politie speurden in de bossen nabij Rucphen naar het lichaam. (2014)

Vorig jaar meldde de politie al te vrezen dat Leemans in Nederland slachtoffer is geworden van een misdrijf en niet meer leeft. Twee Nederlandse mannen werden verdacht van betrokkenheid, maar zij werden in 2014 vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Na een gezamenlijke opsporingsbericht via het Nederlandse “Opsporing Verzocht” en het Belgische “Faroek” (VTM) ongeveer een jaar geleden kwamen tientallen tips binnen bij de politie over de aanslepende verdwijningszaak. 

Politie zocht naar het lichaam van Leemans in de Rucphense Bossen, net over de grens bij Essen.
Google Maps Politie zocht naar het lichaam van Leemans in de Rucphense Bossen, net over de grens bij Essen.

Lees ook:

Moeder van vermiste Jelle Leemans (27) schrijft verdriet neer: “Het ergste is dat ik dit boek geen einde kan geven”