De A12 was bij het centrum van Den Haag in beide richtingen dicht door een demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion.
Volledig scherm
De A12 was bij het centrum van Den Haag in beide richtingen dicht door een demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. © ANP

Nederlandse politie gebruikt cola om vastgelijmde klimaatactivisten snel los te maken

De politie heeft in Nederland 150 betogers van klimaatactiegroep Extinction Rebellion opgepakt die zaterdag een deel van een autoweg bij Den Haag hadden geblokkeerd. De politie zette flesjes cola in om de lijm op te lossen waarmee sommige betogers zich met hun handen aan elkaar of aan het wegdek hadden vastgelijmd.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Nederlandse reisbranche boos over mogelijk toch weer nieuwe beperkingen op Schiphol

  Nederland­se reisbran­che boos over mogelijk toch weer nieuwe beperkin­gen op Schiphol

  Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers. De Nederlandse reisbranchevereniging ANVR noemt de uitlatingen van Sondag "onacceptabel" en stelt dat het erop lijkt dat Schiphol "zijn straat probeert schoon te vegen" door de verantwoordelijkheid voor het probleem af te schuiven op de afhandelbedrijven.