Ga naar de mobiele website
^ Top

Nederlandse fan bedreigde Whitney Houston

reuters
Whitney Houston werd behoorlijk lastiggevallen door fans. Uit een dossier dat de FBI gisteren heeft vrijgegeven, blijkt zelfs dat de zangeres in de hoogtijdagen van haar carrière door een fanatieke fan uit Nederland werd bedreigd.

"Whitney Houston, de entertainer, heeft dreigende brieven en cassettebandjes per post ontvangen", schreef de FBI in januari 1999 aan collega's in Brussel, met de mededeling dat deze werden gestuurd door een Nederlandse man.

Uit voorzorg werd verzocht om foto's van de fan, informatie over zijn criminele verleden en indien mogelijk zijn paspoortnummer op te sturen omdat Whitney Houston later dat jaar een concert in Nederland zou geven.

Liedje met dreigende titel
Eind januari heeft de man tijdens een verhoor ontkend Houston te hebben bedreigd. Wel gaf hij toe al jaren fan te zijn en dat hij haar cassettes met liedjes heeft toegestuurd. Een van de opgestuurde liedjes had een schijnbaar dreigende titel, die door de FBI onleesbaar is gemaakt, en waarvan de man verklaarde dat deze was bedoeld 'als grap'. De man, die wordt beschreven als blank met kalend grijs haar, heeft vervolgens beloofd om nooit meer contact op te nemen met Houston.

President van Europa
Helemaal in orde leek de fan overigens niet te zijn. Hij beweerde namelijk dat meerdere liedjes van Houston door hem gecomponeerd zijn en dat hij de president van Europa is. Ook dacht hij verantwoordelijk te zijn voor de val van het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime en de verkiezing van Nelson Mandela, en zou hij Brazilië hebben gekocht voor 66 miljard dollar.

Houston, die ruim een jaar geleden overleed, wordt in de dossiers die tussen 1988 en 1992 werden aangelegd 'het slachtoffer' genoemd. Een andere fan schreef tientallen liefdesbrieven aan de zangeres en een advocaat probeerde Houston af te persen. Hij zou persoonlijke informatie over haar vrijgeven als ze hem geen 100.000 dollar zou betalen.

Meer over


Meld een bug