Nederlandse en Britse premier betuigen Di Rupo medeleven

ANP
De Nederlandse premier Mark Rutte heeft vanochtend gebeld met zijn Belgische collega Elio Di Rupo. In het telefoongesprek heeft Rutte zijn medeleven betuigd met de slachtoffers van de aanslag gisteren bij het Joods Museum in Brussel, zo heeft de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) gemeld. Ook David Cameron betuigde zijn medeleven aan Di Rupo.

"Samen met u veroordelen we deze vreselijke aanslag en we zullen met u samenwerken om dergelijke onverdraagzaamheid in heel Europa het hoofd te bieden", zei Cameron in een brief aan zijn Belgische ambtgenoot Elio Di Rupo. "Onze gedachten gaan uit naar de families en vrienden van de slachtoffers."

"Tragische gebeurtenissen als deze versterken alleen maar ons voornemen om met u en anderen samen te werken om zo'n schokkend extremistisch, discriminerend gedrag in Europa en elders in de wereld uit te roeien", zei de Britse buitenlandminister William Hague aan ambtgenoot Didier Reynders.

De Nederlandse premier Rutte heeft ook schriftelijk zijn medeleven overgebracht aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Netanyahu noemde de aanslag "het resultaat van het permanent aanzetten tot haat tegen Joden en de staat Israël".

David Cameron.
PHOTO_NEWS David Cameron.


Video