Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en haar Nederlandse ambtsgenoot Wopke Hoekstra afgelopen dinsdag in Brussel.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en haar Nederlandse ambtsgenoot Wopke Hoekstra afgelopen dinsdag in Brussel. © BELGA

Nederlandse buitenlandminister test dag na ontmoeting met Wilmès positief op corona

De kersverse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, is besmet met het coronavirus. Dat heeft hij woensdagavond zelf bekendgemaakt op Twitter. Dinsdag ontmoette hij in Brussel nog de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en de buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borell. Het was zijn eerste reis in zijn nieuwe functie.

 1. Viroloog Steven Van Gucht: “We gaan een heel mooie zomer tegemoet”
  Play

  Viroloog Steven Van Gucht: “We gaan een heel mooie zomer tegemoet”

  Volgens Steven Van Gucht (Sciensano) is het voorlopig nog te vroeg om Covid-19 te behandelen als een griep. Dat liet de viroloog weten bij VTM NIEUWS. Van Gucht reageert daarmee op de uitspraak van viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven), die vanmorgen liet weten dat de huidige epidemie de richting uitgaat van iets “wat in de buurt komt van griep”. Toch is Van Gucht optimistisch over de toekomst en gelooft hij dat we “een mooie zomer” tegemoet gaan.
 2. Federico (4) voelde amper iets van corona, maar toen volgde plots de gevaarlijke ontstekingsziekte MIS-C: “Cruciaal om symptomen op tijd te herkennen”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Federico (4) voelde amper iets van corona, maar toen volgde plots de gevaarlij­ke ontste­kings­ziek­te MIS-C: “Cruciaal om symptomen op tijd te herkennen”

  Zes weken geleden liep de kleine Federico (4) uit Houthalen het coronavirus op zonder echt ziek te zijn. Maar begin vorige week kantelde zijn situatie drastisch en kreeg hij ontstekingen in zijn ganse lichaam die zo fel waren, dat hij op intensieve zorgen in het UZ Leuven belandde. Boosdoener: MIS-C, een eerder zeldzame maar ernstige ontstekingsreactie die optreedt bij kinderen na een covid-besmetting. “De symptomen tijdig herkennen is cruciaal", waarschuwen zijn ouders nu.