Nederlanders serveren als eersten frieten in vliegtuig

ANP
Stewardessen van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Corendon Dutch Airlines moeten voortaan ook frieten bakken tijdens hun vluchten. Voortaan kunnen passagiers naast andere snacks ook een bakje patat bestellen op weg naar hun vakantiestek, mét ketchup of mayonaise. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

CND is de eerste airline in de wereld die frieten op het menu plaatst. De prijs voor een bakje bedraagt 3,50 euro. Volgens de airline zijn de 'Combi Frites' gezonder dan hun gefrituurde tegenhangers, omdat er geen olie wordt gebruikt, maar de diepgevroren frieten 90 seconden worden opgewarmd in de microgolfoven. De gebruikte aardappelen zijn bovendien glutenvrij en voor 100% natuurlijk, belooft CND.

Wie eens hoog in de lucht frieten wil eten, moet voor de meeste vluchten van CND naar Nederland, want Corendon Dutch Airlines vliegt vanaf Schiphol naar verschillende bestemmingen rond de Middellandse Zee, Noord-Afrika en Turkije. Vanaf Brussels Airport vliegt de maatschappij wel naar Heraklion op Kreta.

ANP
anp
ANP