Bezoekers van het dancefestival laten bij binnenkomst hun temperatuur opmeten.
Volledig scherm
Bezoekers van het dancefestival laten bij binnenkomst hun temperatuur opmeten. © ANP

Nederland test hoe je dancefestival veilig organiseert in coronatijd

In Nederland vindt vandaag opnieuw een test plaats om te onderzoeken hoe evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden. Ditmaal staat een dancefestival op het programma met 1.500 bezoekers. 

7 reacties

 • benny van hoyweghen

  3 maanden geleden
  Je moet dat niet testen, iedereen met gezond verstand weet dat dat niet kan.
 • willy claeys

  3 maanden geleden
  Hebben nog geen corona besmettingen genoeg?ze zullen het nooit leren.
 • rudy bryssinck

  3 maanden geleden
  Dit is prioritair zeker?
 • Freddy Van Groens

  3 maanden geleden
  De temperatuur meteen heeft geen enkele voordelen, wie besmet is maakt niet altijd koorts en is het zelf met snel test het is niet omdat u nu negatieve test dat u ook effectief niet besmet bent vermist de virus meerde dagen incubatie heeft.
 • Patrick De pauw

  3 maanden geleden
  Nederland test gewoon om geld te pakken ja
 1. Nieuw onderzoek naar veerbootdrama 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Nieuw onderzoek naar veerboot­dra­ma 26 jaar geleden met ruim 800 doden in Oostzee

  Duikers gaan deze zomer het wrak onderzoeken van de in 1994 in de Oostzee gezonken veerboot Estonia. Dat heeft de Zweedse averijcommissie vrijdag bekendgemaakt. Het schip was destijds onderweg van Estland naar Zweden maar zonk voor de zuidkust van Finland. De oorzaak zou een in zwaar weer weggeslagen boegdeur zijn geweest maar beelden van een onderwaterrobot wijzen volgens documentairemakers van Discovery Channel op iets anders.
 1. Eventsector treurt voort, nu kans op feestelijke zomer met de dag kleiner wordt: “Tweede of derde lockdown? Wij zitten nog altijd in de eerste”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Eventsec­tor treurt voort, nu kans op feestelij­ke zomer met de dag kleiner wordt: “Tweede of derde lockdown? Wij zitten nog altijd in de eerste”

  Ook in 2021 geen Rock Werchter. Tomorrowland misschien, als het meezit, op het einde van augustus. Maar de hoop op een echte zomer slinkt met de dag, nu de cijfers weer stijgen. Werknemers uit de evenementensector beleefden deze week -opnieuw- slapeloze nachten. “Wie geen buffer heeft, overleeft niet. En dan nog”, vat één iemand de vertwijfeling samen. De geluidsman, de aankleder van feestzalen, de organisator van kerstmarkten of de West-Vlaming die grote bands begeleidt op hun tour. Acht mensen over hun jaar vol zwarte sneeuw.