Secretaris-generaal van de NAVO, de Noor Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
Secretaris-generaal van de NAVO, de Noor Jens Stoltenberg. © BELGA

NAVO richt innovatiefonds van miljard euro op voor defensie

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) moet een fonds oprichten voor de innovatie op defensievlak. “De bondgenoten zullen tot een miljard euro spenderen aan een fonds van de NAVO voor innovatie”, kondigde de secretaris-generaal van de verdragsorganisatie, de Noor Jens Stoltenberg, donderdag aan. Vandaag hebben zeventien NAVO-lidstaten, waaronder België, een akkoord daartoe ondetekend.

 1. Avondlockdown in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermarkten en drogisterijen na
  Play

  Avondlock­down in Nederland: alles dicht om 17 uur, op supermark­ten en drogiste­rij­en na

  In Nederland gaat de ‘avondlockdown’ vanaf zondag officieel van start. Horeca, winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken én evenementen moeten de deuren sluiten tussen 17 uur en 5 uur ‘s ochtends. Een uitzondering geldt voor supermarkten en drogisterijen, zij mogen tot 20 uur openblijven. Premier Mark Rutte erkende dat zijn boodschap tot nu toe te weinig overgekomen is. “Dat reken ik mezelf aan”, klonk het.
 2. “Coronamedicijn Merck is doeltreffend, maar niet aangeraden voor zwangere personen”

  “Coroname­di­cijn Merck is doeltref­fend, maar niet aangeraden voor zwangere personen”

  Het coronamedicijn dat ontwikkeld werd door het farmabedrijf Merck, is doeltreffend bij de behandeling van het coronavirus, stelt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond Food and Drug Administration (FDA) vrijdag in een voorlopig rapport. Maar de FDA raadt het gebruik van de coronapil niet aan bij zwangere personen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zette een week eerder al versneld het licht op groen voor het gebruik van molnupiravir, dat onder de naam Lagevrio verdeeld zal worden.