Navo-baas betuigt medeleven aan "getroffen personen"

Jens Stoltenberg
AP Jens Stoltenberg
De secretaris-generaal van de Navo, Jens Stoltenberg, heeft zijn medeleven betuigd aan "de getroffen personen, in Frankrijk en Egypte", na de verdwijning van een vliegtuig van EgyptAir dat op weg was van Parijs naar Caïro.

Hij zei ook dat de Navo bereid is om de autoriteiten bij te staan die het vliegtuig opsporen. Stoltenberg opende vandaag officieel de vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Navo. "Frankrijk en Egypte werken nauw samen. De zoek- en reddingsmissies gaan voort. Als er een verzoek is voor bijstand van de Navo, staan we natuurlijk klaar om te helpen", aldus Stoltenberg.

De Franse en Egyptische ministers van Buitenlandse Zaken wisselden ook hun steunbetuigingen uit. De minister Sameh Choukry "kreeg deze ochtend van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault een bericht waarin hij zijn medeleven betuigt voor de crash van het vliegtuig en Choukry drukte op zijn beurt zijn medeleven uit bij de Franse minister voor de Franse slachtoffers", staat in het persbericht van het Egyptische ministerie, de eerste officiële tekst die laat verstaan dat bij de crash doden zijn gevallen.